Ar atspėtumėte, kiek už tokį gaidį moka pirkėjai? Išskirtiniai ir labai geidžiami paukščiai, kokių nepamatysite jokiame Lietuvos kaime  (5)

Žmonės prabangą įsivaizduoja kalbėdami apie automobilius, namus bei įvairius kitus daiktus, tačiau Ayam Cemani vištas taip pat galima vadinti prabangiomis. Jos rinkoje yra labai populiarios dėl to, kad yra išskirtinės ne tik savo išore, bet ir vidumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ayam Cemani yra tarsi vištų pasaulio „Ferrari“ – vienos jų kaina siekia 2500 dolerių ir jos yra parduodamos tik poromis - taigi, teks sumokėti mažiausiai 5 tūkst. dolerių.

Tačiau nors ir turite pinigų – šių vištų taip lengvai nenusipirksite. Pirma reikia atsistoti į eilę, o už tai taip pat yra imamas mokestis, nors palyginus su vištomis jis visai nedidelis: vos šimtas dolerių.

Dėl išskirtinės Ayami Cemani išvaizdos jų geidžia egzotinių paukščių augintojai. Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Indonezijoje, šios vištos yra laikomos šventomis, paukščiai yra įvairių mitų bei tikėjimų šaltinis.

Vietiniai kalba, kad valgant šių vištų mėsą, žmogus gali pagyti nuo kai kurių ligų, kiti sako, kad jos neša sėkmę ir turtus tiems, kurie jas augina. Dėl tokių ir panašių mitų jos dažnai naudojamos kaip aukos įvairiuose ritualuose – dėl to šių vištų skaičius mažėja.

Ayami Cemani vištų plunksnos, skiauterė, akys, plunksnos, oda, snapas ir pėdos yra juodos. Įdomu tai, kad jų organai, kaulai ir mėsa taip pat juodi  – o kiaušinių lukštai yra švelniai rožinės spalvos.

Šie paukščiai yra gan draugiški ir švelnūs. Jų augintojai sako, kad šios vištos labai lengvai prisitaiko prie aplinkos ir gyvenimo su kitomis vištomis.

Ayami Cemani dažniausiai yra auginamos profesionalių veisėjų Europoje, Amerikoje ir gimtojoje Indonezijoje. Skaičiuojama, kad pasaulyje dabar yra vos 3500 tokių vištų, dėl ko jas ir yra taip sunku įsigyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai (5)