Ar dvi 30 cm skersmens picos yra didesnės nei viena 50 cm pica? 5 moksliški galvosūkiai atsipalaidavimui: kurie iš šių teiginių yra teisingi?  ()

Kartais įvairius teiginius priimame kaip tiesą apie juos per daug negalvodami. Tačiau įdomu tokius mitus sugriauti ar bent jau patikrinti. Šiam penktadieniui siūlome pasitikrinti žinias ir intuiciją - kurie iš šių teiginių yra teisingi, o kurie - ne?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praeitą penktadienį stengėmės sugriauti jūsų supratimą apie laiką, klausdami, kurie įvykiai įvyko anksčiau. Šįkart viskas labai paprasta - perskaitykite šiuos 5 teiginius ir nuspręskite, ar jie yra teisingi ar klaidingi. Gali prireikti žinių, tačiau galite pasitelkti ir intuiciją. Atsakymai kaip visada pateikiami antrame straipsnio puslapyje.

1. Bananas yra uoga, o braškė - ne, tiesa?

2. Medžiai yra šimtus milijonų metų senesni už ryklius - tiesa tai ar melas?

3. Didžioji dalis Pietų Amerikos yra JAV pietryčiuose. Ar tai tiesa?

4. Ar tikrai ananasui reikia mažiausiai metų, kad užaugtų ir būtų surinktas?

5. Dvi 30 cm skersmens picos yra didesnės nei viena 50 cm pica, tiesa?

Atsakymus surasite antrame straipsnio puslapyje.




1. Tiesa. Uogomis laikomi tie vaisiai, kurie susiformuoja iš vieno žiedo, turi vieną mezginę ir bent vieną sėklą. Braškė susiformuoja iš vieno žiedo, turi sėklas, bet turi ne vieną mezginę. Tuo tarpu bananai geriau atitinka šį apibrėžimą. Tačiau nenusiminkite, jei atsakėte neteisingai - tai tik techninė detalė - avietės taip pat nėra laikomos uogomis.

2. Netiesa. Augalai, kuriuos būtų galima vadinti medžiais, išsivystė maždaug prieš 350 milijonų metų. Rykliai - daugiau nei prieš 400 milijonų metų. Medžiai suteikė galimybė gyvūnams įsikurti sausumoje, todėl nieko keisto, kad augalija ir gyvūnija vandenyje klestėjo anksčiau.

3. Tiesa. Beveik visa Pietų Amerika yra į pietryčius nuo JAV. Dauguma žmonių mano, kad Pietų Amerika yra beveik tiesiai į pietus, tačiau atkreipkite dėmesį į žemėlapy ir jame pažymėtas ilgumos linijas.

4. Tiesa - nuo pasodinimo turi praeiti 18-36 mėnesiai, kad ananaso vaisių būtų galima surinkti ir parduoti.

5. Netiesa. Vienos 30 cm picos plotas - maždaug 706 kvadratiniai centimetrai. Vienos 50 cm picos plotas - maždaug 1963 kvadratiniai centimetrai. Kitaip tariant, jei esate labai alkani ir ketinate pirkti porą 30 cm skersmens picų, geriau jau pirkite vieną 50 cm picą, kuri dažniausiai kainuoja pigiau nei dvi 30 cm picos, ir paprašykite jos puses paruošti skirtingai. Beje, dvi 30 cm picos turės daugiau plutos palei pakraštį nei viena 50 cm pica.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(13)
(24)

Komentarai ()