Kaip žmonija išgelbėjo dramblius, bet... pasmerkė planetą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pasalietis 2018-06-11 12:30
Tis 6 taisykles tokios durnos. Paprasciausia rusiuoti siuksles reikis. Arba pernaudoti. Pirk plastikini maisa bet neismesk o ir naudok metus kol ismesi i rusiavima
Justd 2018-06-11 15:41
Šiaudeliai ir dantų šepetėliai yra baisi problema. Tarkim pagalvojus tik bare po savaitgalio kiek būna išmetamų šiaudelių. Galima naudoti ne tik popierinius (kas nepatogu ir greitai pradeda irti), bet naudoti metalinius, kuriuos išplovus naudoti galima vėl ir vėl. Dantų šepetėliai nėra minimi sąraše, bet yra mediniai, bambukiniai šepetėliai, kurie nekelia problemu gamtai. Lygiai tokios problemos su ausų krapštukais yra mediniai, kurie gal šiek tiek brangesni, nei plastikiniai. Dėl maišelių, pati juos naudoju nuo mėsos šaldymo šaldiklyje iki pačių šiukšlių rūšiavimo. Aš tiek Lietuvoje, tiek Airijoje (kur dabar gyvenu) ieškau "žaliojo" plastiko. Didelių maišu yra, bet mažų maišelių nėra... Asmeniškai ne tik, kad, rūšiuoju šiukšles, bet stengiuosi kuo mažiau naudoti patiko, nors visa mėsa parduotuves plastikinėse pakuotes, Airijoje vanduo plastikiniuose buteliuose, nes iš čiupo bėga chloruotas vanduo (o taromatų nėra, vakarai gi). Bet pritariu jums, kad rūšiuoti yra būtina, ir nemėtyti šiukšlių, kur papuola, nors Lietuvoje mažesnės problemos, nei Airijoje.
mobilunkas 2018-06-12 08:49
to justd. Nera zaliojo plastiko, yra tik plastikas kuris greiciau is akimi matomo virsta i akimi nematoma mikroplastika. Buvo gi banga kad suyrancio plastiko maiselius naudot vietoj standartinio, tai pasirode kad aplinka siaubingai uzsitersia akim nematomu mikroplastiku. Tada tu net nematai kaip aplinka tersi plastiku, nes jis mikroskopinis. Kaiptik reiketu naudot neyranti plastika, nes tu ji pamatai aplinkoj ir gali surinkt, o kas is to kad bus vietoj dirvozemio mikroplastiko sluoksnis?
Justd 2018-06-12 15:05
Yra bioplastikas, gaminamas iš natūralių medžiagų, kurios greitai suyra. Taip, sutinku, kad mikoplastikas yra didelė problema, bet yra eco - friendly alternatyvų, kurios nėra populiarios.