Žemė gali viršyti net ir šviesos greitį? Ką apie plokščią Žemę sako tikrai protingi žmonės (Video)  ()

Ar Jums kada nors teko girdėti, o gal net pažinti tokius žmones, kurie teigia, kad Žemė yra plokščia? Tai yra, kad mūsų planeta yra ne rutulio formos, o tarsi plokščias diskas, tarsi pyragas. Galima pagalvoti, kad tai linksmi žmonės. Praėjusį mėnesį Jungtinėje Karalystėje, vyko netgi plokščios Žemės konferencija. Dalyvavo daugiau nei 200 žmonių. Be abejonės, renginys buvo su bilietais ir trijų dienų kaina siekė 145 eurus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu žemė būtų plokščia, tai trauka ties disko viduriu būtų žemyn. Bet jei mes eitume krašto link, tai trauka visą laiką būtų centro link, vadinasi trauka būtų Žemės centro link ir kuo labiau nutoltume, mums atrodytų, kad tuo labiau lipam į kalną, nes trauka mus trauktų atgal. Paties krašto net ir pasiekti nepavyktų, nes tai būtų begalinis kalnas“ - įžvalgomis dalinasi FTMC astrofizikas dr. Kastytis Zubovas.

„Kai kurie neigia netgi gravitacijos idėją. Jei Žemė suktųsi kaip plokštelė, tai stovint centre viskas būtų kaip ir gerai, bet artėjant prie krašto, išcentrinė jėga tave tiesiog nuneštų. Na gerai, tuomet tarkim Žemė nesisuka. O kodėl mus traukia žemyn? Tarkime, kad Žemė juda su pagreičiu. Bet tuomet, palaukite… Tuomet Žemė kada nors turi viršyti šviesos greitį! O tai vėl neįmanoma…“ - logikos ieško VU TFAI astronomas Mindaugas Macijauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(8)
(17)
(-9)

Komentarai ()