Jau netolima Žemės ateitis gali būti panaši į apokalipsę? Mokslininkai meta į šiukšlyną senuosius klimato modelius - naujieji rodo, kad nieko nedarant visos Ramiojo vandenyno šalys atsidurs po vandeniu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2018-07-25 09:56
Kas kaltas, kad afrikiečiai bėgimo varžybose pirmieji bėga 30km., o savo kaime negali nubėgti vandens 5 km. Kinai rado nišą, užpildė savom rankom ir ką? Jei vietiniai nesugebėjo, atėjo kas sugeba. Kažkaip keistai suprantat elementarius dalykus ir procesus.
goshtiz 2018-07-25 10:08
Daugiau zmoniu migruaja del imperialistiskos JAV veikos vidurio Rytuose o ne del klimato kaitos. Kai ant stogu meto "taikos" bombikes Sirijoj, Irake, Afganistane, Libijoj, Jemene ir t.t. Tiem kas po tuo stogu gyvena neidomu kokia temperatura. Pasidomekit kas uzdirba is carbon tax, Agenda 21, Agenda 30, Al Gore. https://www.corbettreport.com/episode-3 ... velopment/
bahuriux 2018-07-25 11:00
Nepaprastom problemoms spręsti reikia nepaprastų priemonių. Logiška? Nu OK jei termobranduoliniai sprogimai perdaug drąstiška priemonė tai nekenksmingų dalelių sėjimas atmosferoj tikrai gera ir adekvati preimonė. Čia paminėjau tuos būdus kaip planą B, aplinkybės taip klostosi, kad mums to net neprireiks artimiausius 100-20000 metų, nes globalinį atšilimą, kompensuoja artėjantis mažasis ledynmetis po kurio bus dar ir tikras ledynmetis. Kaip jau sakiau reikia matyti BIG PICTURE laike, erdvėj ir visur kitur, o ne knistis trumpam laikotarpyje, po to daryti ilgalaikes prognozes dažniausiai į pievas. PS. Asmeniškai mano mąstymas ir gyvenimo būdas tikrai orientuotas į ekologiją plačiaja prasme, bet visų pirma orientuotas į ekonominį pagrįstumą.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-25 11:26
bahuriux, o tu žinias vakar matei?
menten 2018-07-25 12:23
Kažin, ar labai daug žmonių besirūpinančių dėl klimato kaitos jaudinasi dėl savęs. Pirmiausiai rūpinamės ateities kartomis. Puiku, jei neplanuoji išgyventi dar 100 metų ir pats savo kailiu pajausti aštriausius klimato kaitos padarinius. Išvis šiais laikais toks atmestinas požiūris gan keistas. Kokiais 80s gal ir buvo galima abejoti klimato kaita, jos padariniais, bet šiais laikais surenkama ne tik daugiau įrodymų, bet ir vis aiškiau matoma sparčiai besikeičianti aplinka. Pavyzdžiui, žiemos Lietuvoje. Spėju, toks požiūris (kam rūpi ta klimato kaita?) atėjęs iš sovietmečio - tuomet mokslininkai negalėjo laisvai kalbėti apie ekologines problemas, į gamtą buvo žiūrima kaip į žaliavų šaltinį.
bahuriux 2018-07-25 14:03
gazdintojų, nes jau temperatūra kils net jei nuo šiandien tarša būtu nulinė.
kernel_panikuoja 2018-07-25 15:12
Tu irodineji savaime aiskius dalykus, bet nieko nerasai apie pacia esme. Niekas cia nesako, kad klimatas nesikeicia del naturaliu procesu. Ka tau zmones bando pasakyti, kad dabar stebimas siltejimas yra greitesnis, nei bet kada pries tai buve istoriniai siltejimai. Kolkas nera geresnio paaiskinimo, kaip kad ta didesni spartos pokyti, sakykime delta nuo "normalumo", salygojo butent zmogaus veikla. Pritaikant tavo analogija, AC visada buvo 50Hz, bet dabar kinta taip, lyg butu 55Hz. Kalba eina is kur tie papildomi 5Hz, o ne kitimas in general. Tik klimato atveju dar turbut ir amplitude padides, ne tik hercai. Kaip interpretuoti ta didesne sparta - cia kiekvieno poziurio klausimas. Is vienos puses galima sakyti, jog tai xuinia, nes ar taip ar taip klimatas atsils, tai koks skirtumas greiciau ar leciau. Is kitos puses - kam be reikalo ankstinti globalias problemas, kurios atsiras del siltejimo, jeigu jas galima pavelinti, o veliau galbut bus geresniu technologiju jas spresti nei dabar. Mano nuomone yra kazkur per viduri. Esu uz mazesne zala gamtai, taciau per trumpa laika pasaulio ekonomikos irgi nepakeisi. Reikia daryti kazkokius kompromisus, o kokie tie kompromisai geriausi, tureti spresti atitinkami specialistai, o ne visokie Tump'ai.
sub 2018-07-25 15:47
Bahuriux ne ta retorika pradėjai. Kas yra ekonomika? Patys žmonės yra ekonomika, ekonomika be žmonių 0. Jei žmonės, visi, o ne pavieniai pradės atsakingiau vartoti, rūšiuoti ir neteršti ir tausoti aplinką, ypač gamtą, tada galėsime apie tavo retorinisu klausimus pakalbėsim. Tada ir ekonomika pasikeis.
bahuriux 2018-07-25 16:55
Aš tingiu jau jums kelti taspačias per taspačias nuoruodas net ir iš t.lt kur rašoma kad temperatūros kilimas smarkiai lėtėja paskutiniu metu ir džiaukitės kad išvis neateitu ledynmetis.
technologas 2018-07-25 17:17
Aš neneigiu klimato kaitos, bet gasdinti bereikalingai apie visų ten tų atolų (tikrai ne visų salų, vulkaninės nepaskęs net jei 60m jūros lygis pakils) gal nereikėtų. https://www.newscientist.com/article/dn ... vels-rise/ rašo pvz. kad vienoje vietoje jūros lygis pakilo 30 cm per eilę metų, o salos didėjo. Audros laužo koralus kažkur kitur, atneša salon, kur jie pasilieka, jūros lygis kyla, sala didėja. Ai, dar plius ir koralai auga, jie gi gyvi.
vazzy 2018-07-25 17:29
offtopic, atsiprašau Bahuriux, cituodamas ištryniau dalį tavo komentaro.
1hitkillhack 2018-07-25 18:08
Klimatui/žemei: Žmonių žūtys - Gerai Tropiniai miškai - Gerai Bakterijos - Gerai Visi kiti "blogumai" anksčiau ar vėliau atsistatys. Norėčiau paklausti ar tu esi ant tiek naivus ir tiki, kad žmonės taip besidaugindami gali gyventi neteršdami gamtos ir kad yra kažkokia kitokia išeitis nei masinės žūtys?
menten 2018-07-25 20:08
Individuali nuomonė čia nelabai svarbi, tai labiau priklauso nuo politinės valios. O kadangi nei viena valstybė nenorės nusileisti ir prarasti produktyvumo, konkurencingumo - reikalingos efektyvios tarptautinės sutartys.
amas 2018-07-26 00:21
sub 2018-07-26 08:56
amas 2018-07-26 12:53