Tarsi pelė be plaukų, kojų ir galvos - kas čia per šlykštus gyvis, kurį moteris rado savo namuose? (Video)  (1)

Moteris Sautamptone Jungtinėje Karalystėje net suriko pamačiusi keistą į pelę panašų gyvūną. Mažas gyvūnas neturėjo kojų, veido ar kailio, bet turėjo pakankamai ilgą uodegą. Nors moters sūnus iš karto spėjo, kad tai pelės jauniklis, o internete pasirodė ir senų gerų spėlionių apie ateivius, tiesa yra visai kita. Ir tikėtina, kad tokių svečių moteris sulauks dažniau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris iš karto ėmėsi filmuoti keistai judantį gyvį. Jis slinko palei sieną, judėdamas tarsi koks šliužas. Jis atrodė sausas, tačiau neturėjo jokių akių, snukio ar ūsų. Moteris niekaip negalėjo suprasti, kas tai per nematytas gyvis, todėl griebė kamerą ir jį nufilmavo:

Taigi, kas tai galėtų būti? Fone girdimas berniukas manė, kad tai - pelės jauniklis. Komentatoriai internete iš karto pagalvojo apie ateivius ar mutantus, tačiau realybė kaip visada yra paprastesnė už įsivaizdavimus. Tai - žiedmusės lerva. Šis gyvis išsirito iš kiaušinio ir užaugo vandenyje. Tai, kas dabar yra panašu į uodegą, iš tikrųjų buvo jo kvėpavimo vamzdelis. Visas žiedmusės lervos kūnas būna po vandeniu ir tik vamzdelio galas kyšo virš paviršiaus.

Atėjus laikui šios lervos lipa iš vandens ir slenka į sausesnę, saugesnę vietą pagrindiniam savo virsmui. Jau po kelių dienų lerva virsta šiek tiek į bitę panašia žiedmuse.

Įprastai šios lervos neskaitant uodegos užauga tik iki 5-6 cm ilgio, daug jų yra kur kas mažesnės. Tačiau didesni pavyzdžiai iš tikrųjų gali priminti graužikus iš kito pasaulio. Šios rūšies žiedmusių tikrai yra ir Lietuvoje, tačiau, kaip minėta, lervos subręsta vandenyje, todėl jos į namus neužklysta.

Tai kaip tai nutiko tuose namuose Sautamptone? Na, tikriausiai, kad tai - prieangis, garažas ar sandėliukas netoli kokios nors kūdros ar kito vandens telkinio. Žiedmusių lervos dažnai išsirita ir lietaus kanalizacijoje ar paliktose atvirose vandens talpose. Tačiau dabar namo šeimininkei tokių svečių reikės laukti dažniau, nes kur yra viena žiedmusės lerva, jų būtinai bus ir daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(3)
(36)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: