Viduržemio jūroje nuskandino 10 tankų: kam visa tai? (Video)  ()

Libane, Sidono miesto pakrantėje jūroje nuskandino 10 senų kariuomenės tankų. Toks būdas mažinti šiukšles ir taršą iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti keistas ir sunkiai suvokiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip padaryti sugalvojo viena aplinkosaugininkų grupė Libane, informuoja BBC. Tikimasi tokiu būdu ne tik pritraukti turistų į regioną, bet ir sukurti naują prieglobstį jūros gyvūnijai Viduržemio jūroje.

Praėjusį šeštadienį susirinkę žmonės stebėjo, kaip už trijų kilometrų nuo kranto tankus nuleido į vandenį.

„Bus rojus narams ir vieta, kur galėsime kurti gyvenimą po vandeniu“, – naujienų agentūrai AFP sakė projektą įgyvendinusios aplinkosaugininkų grupės „Sidono pakrantės draugai“ narys Kamelis Kozbaras.

Jis tikisi, kad kariuomenės padovanotus senus tankus greitai apaugs jūros dumbliai. Grupė turi povandeninio parko viziją, kuri tolima nuo Libane esančios taršos, šiukšlių krizės.

Pavyzdžiui, sausį pasirodė nuotraukų, kuriose buvo nufotografuoti šiukšlių kalnai paplūdimiuose, esančiuose į šiaurę nuo šalies sostinės Beiruto.

Tankų nuleidimas į jūros dugną – ne vien aplinkosaugos projektas. Grupė sąmoningai panardino tankus į pietinės kaimynės – Izraelio pusę.

Kozbaro teigimu, tai buvo padarytas iš solidarumo Palestinos gyventojams.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()