„Volkswagen“ Slovakijos gamykloje pirmą kartą išbandė egzoskeletus - skelbiami pirmieji darbuotojų įspūdžiai ir jau galima įvertinti, kiek tai kainuos (Video)  ()

Vokietijos automobilių koncernas „Volkswagen“ Slovakijoje išbandė mechaninius egzoskeletus, padedančius dirbti tiems darbininkams, kurie turi atlikti daug operacijų iškeltomis rankomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji bandymai pasiteisino, bet įrenginio kaina nemaža – apie 5 tūkst. eurų.

Besiruošiant robotų antplūdžiui, šiuolaikinės gamyklos išbando ir paprastesnius sprendimus, galinčius pagelbėti sunkias ar tiesiog nepatogias ir pasikartojančias operacijas atliekantiems darbuotojams. Taip viena garsiausių Vokietijos protezavimo įmonių sukūrė mechaninį egzoskeletą, skirtą padėti tiems, kurie dirba iškeltomis rankomis. Pirmieji plataus masto bandymai įvyko „Volkswagen“ surinkimo gamykloje Slovakijoje.

„Labai geras dalykas. Jau per pirmąsias bandymų dienas pajutau, kad pečiai gerokai mažiau nuvargo, o ir nugarą po visų darbų paskausta mažiau“, – pasakoja Andrejus Hodalas.

Iš esmės tai labai gerai subalansuota mechaninė sistema, leidžianti kompensuoti dalį rankų svorio. Taip dirbant iškeltomis rankomis jų raumenims tenka mažesnis krūvis, nes dalis jo perkeliama tokį darbą lengviau atlaikančiam juosmeniui.

„Mes „Volkswagen“ Slovakijoje, esame pirmoji gamykla visoje grupėje išbandžiusi šiuos egzoskeletus. Kol kas mūsų patirtis labai gera. Darbuotojai suteikė daug informacijos apie šiuos prietaisus, mes ją perdavėme egzoskeletų gamintojams, kad jie galėtų juos tobulinti“, – sako Michalas Ambrovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()