Kaip vyks Japonijos kosminio lifto bandymas (Video)  ()

Praeitą savaitę į Tarptautinę kosminę stotį išskrido Japonijos kompanijos eksperimentas, kuriuo bus bandoma patikrinti vieną iš kosminio keltuvo komponentų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-09-20 Kaip vyks Japonijos kosminio lifto bandymas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosminis keltuvas – tai struktūra, susidedanti iš lyno, besidriekiančio nuo Žemės paviršiaus iki geostacionarioje orbitoje įrengtos kosminės stoties, atsvaro kitoje stoties pusėje, ir vienos ar daugiau lifto kabinų, judančių keltuvu.

Eksperimentą sudaro du palydovai-kubiukai ir tarp jų ištiestas plieninis lynas. Lynas bus išvyniotas iš vieno kubiuko, ir tada juo tarp kubiukų pervažiuos miniatiūrinė lifto kabina. Taip tikimasi nustatyti, kaip galėtų judėti realaus lifto kabinos ir kokie pavojai joms gali kilti.

Šiuo metu egzistuoja ne viena kompanija, nagrinėjanti galimybes pastatyti kosminį keltuvą. Toks prietaisas daugybę kartų atpigintų krovinių gabenimo į orbitą kainą ir gerokai paspartintų kosmoso įsisavinimą ir panaudojimą žmonijos poreikiams.

Nors japonų bandymas – tik vienas iš daugybės žingsnių iki realaus keltuvo, bet koks progresas šioje srityje yra labai svarbus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()