Sūkurys ant jūsų pakaušio - mokslininkas pastebėjo, kad homoseksualų plaukai elgiasi kitaip  (13)

Jūs žinote, kad ant jūsų pakaušio augantys plaukai elgiasi šiek tiek kitaip nei kiti. Augdami jie sudaro sūkurį, kuris gali trukdyti susikurti tvarkingą šukuoseną. Šis sūkurys dažniausiai sukasi palei laikrodžio rodyklę, tačiau vienas mokslininkas teigia, kad prieš laikrodžio rodyklę išsidėstę plaukai yra labiau būdingi seksualinėms mažumoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amaras J. S. Klaras ilgą laiką domisi žmogaus plaukais. Jį sudomino tai, kad skirtingų žmonių plaukai auga sudarydami skirtingas formas bei raštus. Įdomu sužinoti, kas tai lemia, nes kartais vaikų plaukų struktūra nesutampa su jų tėvų plaukais. Taigi, mokslininkas atliko kelis tyrimus.

Pirmiausia jis išsiaiškino, kad prieš laikrodžio rodyklę išsidėstę plaukai ant pakaušio yra gana reti. Tokius sūkurius turi tik 8,2 % žmonių. Klaras pamanė, kad tai turi būti susiję su genais ar kitomis biologinėmis savybėmis. Keli tyrimai negalėjo įrodyti, kad sūkurio forma yra paveldima. Kita vertus, tuomet Klaras ėmėsi gana keistų tyrimų.

Pavyzdžiui, paaiškėjo, kad tik 8,4 % dešiniarankių turi sūkurius, kuriuose plaukai išsidėstę prieš laikrodžio rodyklę. Tuo tarpu kairiarankių populiacijoje šis rodiklis yra kur kas aukštesnis - siekia net 45 %. Klaras nesiima aiškinti, kodėl taip yra, tačiau jo nuomone, tos pačios genetinės mutacijos gali paskatinti ir vieną, ir kitą bruožą.

Vėliau Klaras ėmėsi ieškoti ryšių tarp plaukų sūkurio ir seksualinės orientacijos. Jis pastebėjo, kad tarp gėjų prieš laikrodžio rodyklę išsidėstę pakaušio plaukai yra kur kas dažnesni - jų statistika siekia net 29,8 %. Kitaip tariant, tikimybė, kad homoseksualo pakaušio plaukai suksis prieš laikrodžio rodyklę yra daugiau nei 3,5 % didesnė. Įdomu tai, kad mokslininkas mano, jog tai yra svarus įrodymas, kad homoseksualumas nėra pasirenkamas gyvenimo būdas, o įgimta savybė.

Visgi Klaro metodai ir moksliniai interesai visada buvo kvestionuojami. Mokslininkų bendruomenei atrodo, kad Klaras į savo tyrimus įtraukia per mažai žmonių ir ieško prasmės ten, kur jos gali ir nebūti. Kita vertus, plaukų sūkurys domina ir kitus mokslininkus.

Šiuo plaukų sūkuriu domėjosi ir bihevioristai, manydami, kad jo kryptis gali nulemti žmogaus elgesį ir psichologiją. Tačiau rimtesnių atradimų šioje srityje nebuvo. Juolab, kad žmogus nėra vienintelis gyvūnas su plaukų sūkuriais. Pavyzdžiui, yra teigiančių, kad pagal arklių plaukų sūkurius ant kaktos galima nuspėti gyvūno temperamentą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(17)
(-11)

Komentarai (13)