Niujorke darosi keisti dalykai - atrado visiškai naują skruzdėlių rūšį, tačiau tai ne vienintelis keistas atradimas  ()

Biologai atrado naują skruzdėlių rūšį. Tačiau ne kokiose dar pilnai neištyrinėtose Azijos ar Pietų Amerikos džiunglėse, o viename didžiausių JAV ir pasaulio miestų – Niujorke, tarp 63-iosios ir 76-osios gatvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių manyta, kad skruzdėlė kilo iš Europos, tačiau mokslininkai nesugebėjo susieti nei su viena iš 13 000 žinomų skruzdėlių rūšių.

Biologas Robas Dunnas, kuris su savo mokslininkų komanda atrado naują rūšį, sako, kad ši rūšis yra nauja ne tik Šiaurės Amerikai, bet ir visam pasauliui. Skruzdėlė netrukus buvo praminta „ManhattAnt“ – Manheteno skruzdėle.

Įdomu tai, kad Niujorko miestas jau turi savo unikalias ir niekur kitur nesutinkamas šimtakojo, bitės bei baltakojės pelės mažomis ausimis rūšis. Mokslininkai sako, kad šie sutvėrimai buvo atskirti nuo savo tradicinių gyvenviečių, ilgainiui evoliucionavo ir atsiskyrė nuo įprastų rūšių. Vėliau savo darbą ėmė dirbti natūrali miesto džiunglių atranka ir, praėjus pakankamai laiko, susiformavo naujos šių gyvūnų rūšys.

R. Dunnas atrado Manheteno skruzdėlę visiškai atsitiktinai, petraukų tarp paskaitų Kolumbijos universitete metu. Jo laboratorija atlieka tolimesnius tyrimus su naująja skruzdėle. Jiems jau pavyko sužinoti, kad Manheteno skruzdėlė savo organizme turi daugiau anglies. Tai sufleruoja, kad jos greičiausiai minta kukurūzų sirupu.

Parengta pagal „The Smithsonian“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()