Indija ruošia tokią kosminę programą, kuri pavyko tik 3 valstybėms visame pasaulyje  ()

Iki šiol žmones į kosmosą sėkmingai išsiųsti sugebėjo tik NASA, Roskosmos ir Kinijos kosmoso agentūra; kitų šalių atstovai skrido tik kurios nors iš šių šalių/agentūrų ervėlaiviais. Po truputį prie tikslo artėja ir kelios kompanijos – SpaceX, Virgin Galactic, Blue Origin. O pagal naujausius pranešimus, prie jų per keletą metų turėtų prisijungti ir Indija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar pernai rugpjūtį šalies premjeras Narendra Modi paskelbė, kad Indija turėtų išsiųsti žmonių įgulą į orbitą, o tarpušvenčiu padaryti keli konkretesni pareiškimai.

Indijos vyriausybė skyrė 1,4 milijardo JAV dolerių vertės biudžetą programai, pagal kurią per 40 mėnesių, taigi kiek daugiau nei trejus metus, į kosmosą turėtų pakilti pirmoji Indijos astronautų įgula. Numatoma, kad iki tada bus įvykdyti bent du bandomieji skrydžiai be žmonių, o pačios įgulos skrydis truks nuo vieno apsisukimo aplink Žemę iki septynių parų.

Vystydama kosmoso programą, Indija siekia dviejų pagrindinių tikslų – komercinių (palydovų paleidimo ir mokslinių tyrimų užsakymai) ir prestižinių (galimybė kaip lygiavertei partnerei dalyvauti didelėse kosmoso tyrimų misijose).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: