Tai bus pati geriausia apsauga nuo uodų? Išmanioji gaudyklė, kuri tiesiog šienauja kraugerius (Video)  ()

Vieni įkyriausių šiltojo sezono kenkėjų šiaurinėse platumose ir mirtį sėjanti grėsmė pietuose – uodai – sutiko savęs vertą priešininką: išmaniąją uodų gaudyklę, kuri šiuos zyziančius kraugerius sutraukia milžiniškais kiekiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos įmonės „Qista“ sukurta išmanioji uodų gaudyklė „Smart BAM“ uodus sugeba traukti maždaug 30-60 metrų atstumu: įmonės atstovų teigimu, tokiu spinduliu apie gaudykles uodų koncentracija sumažėja net 88 procentais.

Gaudyklė yra ganėtinai solidaus dydžio ir neišvaizdžiai atrodanti juoda dėžė (nors vizualinę dalį galima pritaikyti pagal kliento poreikius), kuri kraugerius vilioja panašiai, kaip tai daro žmonės, tik intensyviau: ji į aplinką skleidžia tam tikrus fiziologinius žmogaus gyvybinės veiklos produktus, kurie domina uodus (amoniaką, anglies dvideginį ir kitus junginius). Reaguodami į šį „kraujo kvapą“, į gaudyklės rezervuarą uodai pradeda skrieti tuntais: užpildytuose spąstuose būna kelių šimtų gramų uodų masė.

Įmonės atstovai nurodo, kad jų įranga ne tik naikina uodus, bet ir pagaminta išnaudojant ekologinius principus: uodams vilioti reikalingas CO₂ yra ne gaminamas vietoje, o panaudojamas iš kitų šaltinių (pvz, iš gyvulininkystės ūkių), reikalinga elektros energija taip pat išgaunama iš atsinaujinančių šaltinių.

Be to, „Smart BAM“ yra išmanus „daiktų interneto“ produktas: visas šias dėžutes galima sujungti į tinklą ir jos gali dalintis informacija apie sugautų uodų kiekį – tai yra ne tik statistinė, bet ir moksliškai naudinga informacija apie uodų populiacijos kitimą, sezoniškumą, migraciją.

„Qista“ atstovų teigimu, šiuo metu jų išmaniąsias gaudykles perka miestų savivaldybės, statančios jas ties vaikų darželiais, taip pat – viešbučiai, norintys užtikrinti savo svečių ramybę.

Gaudykles prancūzai pardavinėja ir privatiems vartotojams – „pradinis rinkinys“ (gaudyklė ir anglies dvideginio balionas) kainuos apie 1000 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(7)
(13)

Komentarai ()