Rastas būdas, kaip atkurti išnykusius koralinius rifus – pasiūlytas unikalus, visam pasaulyje pritaikomas sprendimas ir didelė nauda žmonijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2019-02-16 19:40
Pagrindinė koralų nykimo priežastis yra angliarūgštė. Žmogus->iškastinio kuro naudojimas->CO2 išskyrimas->CO2 "sėdimas" į vandenį. Kaip jie panaikins priežastį, taip ir neperskaičiau. Čia būtų tas pats, kai dega butas ir visi jame esantys daiktai. Ir tada išdidžiai visiems tari: -Tegul dega, aš gaminsiu sofas, taburetes ir stalus, televizorius ir šaldytuvus, ir jei dabar bute esantys sudegs, aš į jų vietą pastatysiu naujus. Na ir kas? Gaisras tai vis vien bus neužgesintas. Šieno ravėjimas ir pinigų plovyklėlė.
AAA000 2019-02-17 14:59
nemanau, kad co2 pagrindine priezastis. ph balansas ir uzterstumas chemija greiciau. ir jie nesako, kad gamins vien tik "naujas sofas, tabuteres ir stalus" vietoj sudegintu. jie aiskina, kad jos bus nedegios ar atsparesnes pagal galimybes - aisku plaus visuomenines babkes tai cia garantuotai... bet jei plovimo mastas bus mazesnis uz gaunama nauda visuomenei - as nieko zalingo tame nematau. bet kai pinigu srautai nukryps -skaiciuotojo etata tai tikrai reiketu isteigt.
daynewss 2019-02-18 08:34
Suprantu, kad savo akvariume galima išlaikyti kokią reikia temperatūrą, CO2 lygį, ph ir t.t., ir t.t., BET. Jei iš akvariumo perkelsi augalą ar gyvūną į laukinę terpę, nesvarbu, ar jis bus greičiau augęs "šiltnamio sąlygomis" iki 50 kartų ar nebus pajautęs dyzelio skonio, ar ph buvo idealus ar ne, jis susidurs su tokiais pačiais sunkumais, su kokiais susiduria natūralioje gamtoje augantys koralai. Palyginkime su žmonėmis. Perkelk mane ar tave į Afrikos krūmynus ar Arktį. Kas bus? Ar sugebėtume išlaikyti tokį KMI, kokį turime čia? Kažkodėl labai abejoju. Sukūstume per savaitę, o toliau klausimas ar apskritai išgyventume.