Užsispyrę neišmanėliai ar įžvalgūs piliečiai? Štai ką turite žinoti apie žmones, kurie taip stipriai nusistatę prieš genetiškai modifikuotą maistą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2019-02-20 16:50
Jei ne Dunningo-Krugerio efektas, youtube prisižiūrėjusį žmogų būtų galima lengvai įtikinti, kad jį apgavo - reiktų tik suteikti jam tikros informacijos. Kaip supranti, tai realybėje neveikia.
Monochamus 2019-02-20 17:12
Tiesa Bet jei vietoje youtube būtų skaitęs biologijos vadovėlį, tai tada Krugerio efektas veiktų mažiau, nes tokiu atveju žmogus ir pats suprastų, kad turi dar gana mažai informacijos. O visokie sensacingi konspiraciniai youtube filmukai dažnai būna taip sumontuoti, kad pažiūrėjus susidaro vaizdas, kad paaiškina "visą tiesą". Tada, pasižiūrėjęs 1-2 filmukus žmogus nušvinta ir puola skleisti visur facebookuose ir forumuose savo tikrąsias tiesas, ir aiškinti kaip visi kiti klysta.
immortallt 2019-02-20 17:40
Šiaip rinkoje esančių produktų GMO savybės naudojamos tik gal 21-25, nebent kas kardinaliai per du metus pasikeitė. Daugiausia naudojama: genas, kuris įgalina augalą gaminti repelentą vabzdžiams (žmogui jokio poveikio ir kai kurie augalai, kuriuos naudojame maistui natūraliai šį repelentą turi). genas, kuris padaro augalą atsparų glifosfatui, t.y. augalas jo neįsisavina. Jei produktas prieš vartojimą nuplaunamas ar tarp purškimo ir vartojimo daugiau nei 40 dienų, žmogui nulis įtakos. Net jei lieka, glifosfatas mažiau pavojingas nei kofeinas. Aišku atsparumai ligoms, kurias turi vieni augalai, bet kiti neturi. Tada dar yra keletas dėl daugiau baltymų, kad gamintų, dėl kažkurių vitaminų, kad plėvelė riebalų susiformuotų, kad ilgiau laikytų. O šiaip daugiau nelabai kas reikšmingo, kaip kiti aiškina apie tai, kad pomidorai su žuvim sukryžminti - tai buvo taip padaryta, bet niekada nepasiekė lentynų. Bet niekam neįdomu faktai, faktai dažniausiai atskleidžia tai, kad nėra blogiukų, o kad pats esi slunkius, ir pats kaltas dėl savo nelaimių.
Monochamus 2019-02-20 18:03
Dar nepaminėjai tokio "nereikšmingo" dalyko - insulino, kurį dabar gamina GMO bakterijos. Ir apskritai farmacijoje GMO daug kur taikoma.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-20 23:34
O jeigu paskutinį kartą skiepijausi vaikystėje, bet nuo tos vaikystės/paauglystės niekada ir nesirgau gripu (paskutiniai 15-18m)? Nesirgau jokia liga, dėl kurios reikėtų gultis į ligoninę ar imti biuletenį. Nenaudojau net antibiotikų. Čia vis dar anti-vaxeris ar jau superimmunity ar tiesiog lucky guy? O dėl GMO... Manau prioritetą modifikavime reikėtų sutelkti į medžius: reikėtų išmokt užauginti brandų mišką per 5-10m.
Monochamus 2019-02-21 12:10
"anti vaxeris" yra tas žmogus, kuris ideologiškai nusistatęs prieš skeipus. Jei esi nusistatęs, tada esi ir antivaxeris. O kiek ir kada sirgai, skiepijaisi ir kiek vartojai antibiotikų, tai čia jau tavo asmeninis gyvenimas. Manau, supranti, kad išvadas apie vaistų veiksmingumą/neveiksmingumą mokslininkai priiminėja besikliaudami didelėm grupėm žmonių, o ne pavieniais žmonėm, o tuo labiau, ne savo asmenine patirtimi.