Sveiki atvykę į naujos eros pradžią: prasideda stratosferinio interneto retransliatoriaus Hawk 30 bandymai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-03-10 19:35
Kiek sveria visa ta interneto įranga? jau ir mėgėjai kuria tokius aparatus varomus saule ir salyginai pigius. https://www.youtube.com/watch?v=xS2iCj-HSqY
AAA000 2019-03-10 21:21
manau visiskai beprasmiska ideja. kad didetu belaidzio duomenu srauto pralaidumas - reikia kelt dazni. kai keli dazni - trumpeja efektyvus atstumas - kuriuo gali susirist naudotojas ir retrasliatorius... o jau dabar vistiek truksta pralaidumu ar ant ribos... pasens technologija greiciau nei bus sukurta, nors techniskai lyg ir imanoma padaryt. kabeliai ir antzeminiai retransliatoriai - vieninteles realiai perspektyvios idejos. o kad masiskai paplistu pigus rysys - net ir retransliatoriai turi but pas pacius vartotojus. susikoncentruot reiketu i energetini retransliatoriu efektyvuma. kurt ju masyvus - besidalinancius srauta. kuo daugiau vartotoju - tuo geresnis pralaidumas toje vietoveje. dabartinej sistemoj - kai interneta perki is tiekeju - kiekvienas naujas vartotojas letina kitiems srauta. o jei retransliatorius valdys vartotojai - kiekvienas naujas vartotojas masyve - didins pralaiduma kitiems. o stambius miestus tiesiog sujungt kabeliais ir centriniais retransliatoriais - islaikomais vieso intereso lesomis. ir tiek. is interneto tiekimo firmu tepirkt tik paslaugas turetu savivaldos - kad sujungt pacius miestus. visa kita islaikytu privatininkai tiesiog pirkdami iranga ir gaudami nemokama interneta. nori pralaidesnio intero - perki galingesni retransliatoriu ir tiek. reikia tik softa labai gerai apgalvot - kad nebutu parazitavimo visokio - kitu vartotoju saskaita ir pan. manau galima ta nesunkiai issprest - panasiai kaip p2p protokolai veikia. daug retransliuoji tau nereikalingo kitu srauto - gauni prioritetinius privalumus i pralaidesnius vietos nemokamus kanalus ir daugiau srauto is vieso. jei tavo nauda tinklui mazeja - tavo pralaidumas leteja. na - kazkas tokio. veiktu visa mobili iranga - kur dabar naudoama - be ten visokiu prisiloginimo problemu - kaip dabar... ta prasme jei nori naudotis interu - tu realiai tepatiri tik energetines islaidas. o ne energetines + sutartys+ tiekeju issikalinejimai ir dar ten visokios valdzios reguliavimu nesam... manau tam tiktu net dabartines pamodifikuotos siektiek wi-fi stoteles - tik softa reiktu kazkoki pasaulinio standarto perrasyt ir kad visi prisijungtu prie to protokolo palaikymo. palydovai tereikalingi nebent jura padengt ar kokius kalnus su taigom ir uzpoliarem. ta prasme - nisiniai produktai.
Ovidijus_Leo 2019-03-11 10:55
Man patiko AAA000 mintis. Tai turėtu suveikti ir dideliais atstumais. Kai reikėtu sukurti patikimą ryšį kosmoso masteliais. Ateitis priklauso efektyviam energijos ir resursu paskirstyui ir panaudojimui. O šis pasiulymas su tuo nesikerta. Tad turi ateityje šansų išsiplėtoti.
Tomasziukas 2019-03-11 20:47
Patikima rysi kosmoso masteliais??? Tai sakai kosmose bus daug interneto naudotoju ir tiekeju? Mintis su retransiatoriais tikrai nekokia. Visuomet daugejant vartotoju letes signalo stiprumas. Jeigu is esmes bus vienas saltinis (miestas) o kiti tiesiog retransliuos.... Taip iseina kad prie saltinio pvz rotuses aiksteje jungsiesi budamas gariunuose, per daugybe stoteliu. (o cia tik nedidelio miesto pavyzdys). Kaip jus tai isisvaizduojate?
Benediktas 2019-03-11 22:06
Kažin ar nebūtų didelis užlaikymas, jei visas internetas eitu per P2P, juk būtų daug išskaidyto srauto per daug mazgų, kurių pajėgumai irgi skirtingi, bet nesu specas tame.
AAA000 2019-03-11 22:19
su tinkamu softu - tikrai ne. softe yra privalumas - kad visada gali keist prioritetus. jei rysiui nereikia didelio pingo - gali jungtis kokiu nors letu protokolu. jei reikia pingo - paimi grieciausius kanalus. ta prasme sita galima tiesiogiai reguliuot jau paciam standarte. pvz mainais uz gero pingo mazo pralaidumo kanala sau siuntineji letesniu pingu kitu didelius masyvus, kuriems yra kiti uzklausimai. viska galima atiderint ir isdirbt. bendras principas - jei tau reikia didesniu rysio pajegumu - tiesiog galingesni retransliatoriu perki ir tiek. kai nebepakanka - antra prisiperki, ar dar galingesni - modernesni. miesto viduje pirkt rysi is vieno ar keliu tiekeju yra aktiskai beprasmiska, kai galima padaryt paciu vartotoju retransliatoriu masyva... as manau iranga jau pakankamai tam pigi ir pajegi. juk kiekviena didesne imone savo viduje jau virs 20+ metu iperka...tiekejai tereikalingi tik butent uztikrint mazo apgyvendinimo zonas nebent. o stambus tiekiejai tarpmiestini ir tarpvalstybini.