Mokslininkai atskleidė, kuomet moterys yra labiau linkusios neskatinti vyro naudoti prezervatyvo  ()

Visi žino, kad jei nepalaikomi nuolatiniai santykiai, geriau naudoti apsaugą. Ir vis tiek daugybę žmonių kasmet prisidaro bėdų vienos nakties nuotykių metu nenaudodami jokių kontraceptinių priemonių. Kodėl? Guelfo Universiteto mokslininkai apklausė 440 žmonių ir išsiaiškino, kada jie yra linkę pamiršti apsaugas net jei ruošiasi permiegoti su ką tik sutiktu žmogumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai šiems žmonėms pateikė įvairius hipotetinius scenarijus, norėdami išsiaiškinti, kaip jie priimtų sprendimus dėl kontracepcijos, jei ketintų permiegoti ne su nuolatiniu partneriu. Tai - labai svarbus klausimas, nes seksas be apsaugos priemonių dažnai apie save primena lytiškai plintančiomis ligomis. Mokslininkai sužinojo, kad vyrai dažnai yra linkę rizikuoti ir atsisakyti prezervatyvo. Jie retai galvoja apie pasekmes, tačiau moterys turi būdų juos paveikti.

Mokslininkai sužinojo, kad geriausiai vyrus įtikina „jokio prezervatyvo – jokio sekso“ taisyklė. Ją išgirdę jie noriai ieško apsaugos priemonių. Taip pat nemažai vyrų patys bijo lytiniu keliu plintančių ligų bei nepageidaujamo nėštumo. Moterų atveju būtent šios mintys ir dominuoja - dauguma jų visada teikia pirmenybę seksui su apsauga. Mokslininkai tai aiškina vyrų įsitikinimu, kad seksas su prezervatyvu yra ne toks malonus.

Visgi pasitaiko situacijų, kuomet, kaip teigia šis tyrimas, moterys yra mažiau linkusios priminti neseniai sutiktiems vyrams apie prezervatyvus. Pasirodo, nuolatinio partnerio ieškančios moterys dažniau sutinka užsiimti nesaugiu seksu, jei tame vyre mato potencialų vaikiną. Tai yra gana keista, nes tokio sprendimo motyvai nėra žinomi - moterys įprasti to negali įvardinti.

Kita vertus, kai kurios moterys teigia, kad primindamos apie apsaugą nenori pasirodyti labai griežtos ir nemalonios. Kai kurios tyrimo dalyvės teigė, jog skatindamos vyrą užsidėti prezervatyvą jos jaučiasi nepatogiai ir, galimai, griauna potencialius ilgalaikius santykius. Mokslininkai tai laiko didele problema.

Antibiotikams atsparios bakterijos kelia labai didelį susirūpinimą. Mokslininkai iki šiol galvoja, ką daryti su šia problema. Mutavusios bakterijos nepasiduoda įprastam gydymui, todėl tenka taikyti radikalesnius metodus, kurie turi stipresnį šalutinį poveikį. Seksas be tinkamos apsaugos padeda sklisti šioms bakterijoms ir su laiku epidemiją gali būti sunku suvaldyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(17)
(3)

Komentarai ()