Ironiška mirtis - Bobby Leachas drąsiai statinėje nukrito nuo Niagaros krioklio, bet mirties sulaukė visiškai netikėtai  ()

Bobby Leachas buvo neeilinė asmenybė. Nepaprastai drąsus vyras iki gyvenimo galo ieškojo nuotykių. Tikriausiai įspūdingiausias Leacho pasiekimas - nusileidimas nuo Niagaros krioklio su metaline statine. Tačiau Leachas dar labiau išgarsėjo savo mirtimi - niekas nesitikėjo, kad jo gyvenimas baigsis taip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bobby Leachas 1858 metais gimė Kornvalyje, Anglijoje, tačiau visą gyvenimą keliavo atlikinėdamas įvairius drąsos reikalaujančius triukus. Pas Leachas teigė, kad jam nėra nieko geriau nei jausti pavojų. Todėl 1911 metais jis tapo antruoju žmogumi, kuris išgyveni kritimą nuo Niagaros krioklio.

Tiesa, šis triukas turėjo pasekmių. Skilo Leacho žandikaulis, lūžo abi kelių girnelės, kūną nusėjo daugybė mažesnių ar didesnių sužeidimų. Vyras net šešis mėnesius praleido ligoninėje gydydamasis traumas, tačiau po to ėmėsi veiklos, dėl kurios ir ryžosi šuoliui nuo Niagaros krioklio - pradėjo keliauti po pasaulį ir pasakoti apie savo pasiekimą.

Leachas demonstravo savo statinę ir noriai prie jos pozavo. Aišku, statine tas daiktas buvo vadinamas tik dėl to, kad buvo labai paprastas - šis cigaro formos cilindras buvo sukurtas specialiai kritimui nuo Niagaros krioklio. 1920 metais Leachas grįžo prie Niagaros krioklio, kur užsiiminėjo verslu ir kvailystėmis - tik taip galima apibūdinti kelis bandymus perplaukti Niagaros verpetus.

Leachui buvo jau daugiau nei 60 metų, tačiau jis vis grūmėsi su tais nelemtais verpetais. Kelis kartus jis buvo išgelbėtas nuo mirties ir aplinkiniai vyrui linkėjo nusiraminti. Atrodė, kad Leachas pats šaukiasi nelaimės, tačiau senstantis vyras po truputį senų triukų atsisakė ir vėl ėmė keliauti po pasaulį pasakodamas apie skrydį nuo Niagaros krioklio.

1926 metais Leachas lankėsi Naujojoje Zelandijoje, kur taip pat susitikinėjo su miniomis žmonių. Charizmatiška asmenybė savo žavesio nebuvo praradusi net sulaukusi 68 metų. Tačiau vieną dieną Leachas paslydo ant apelsino žievės ir pargriuvo. Vyras susižeidė koją, todėl teko gultis į ligoninę.

Ir gydytojai niekaip negalėjo priversi koją sugyti. Galiausiai prasidėjo infekcija ir gangrena ir koją teko amputuoti. Leachas mirė po dviejų mėnesių.

Bobby Leachas taip ir negrįžo iš Naujosios Zelandijos - yra palaidotas Oklande. Žmonės iki šiol negali patikėti, kad tiek daug įvairių pavojingų triukų atlikęs vyras mirė paslydęs ant apelsino žievės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(9)
(21)

Komentarai ()