Naujas alkoholinis gėrimas - jausitės apsvaigę, bet jokių pagirių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2019-03-29 11:12
Love parade ir gimininguose renginiuose ligoninių krūvis padidėja dešimt kartų daugiau nei pvz. oktoberfeste su 7 mln. dalyvių...
Monochamus 2019-03-29 11:41
Matosi, bet vien pagal "matosi" neįrodys ką vartojo. Net ligoninėje LSD nustatyti bus sunku, žinau, kad jau įmanoma nustatyti (gana neseniai atrado kaip), bet nežinau ar Lietuvoje nustatinėja. Skirtingai nei tau, man teko ir matyti ir išbandyti. Tai ir nesvaičioju apie meškiukus ir "apibrėžimus".
Monochamus 2019-03-29 12:19
stipresnis už DMT, neįsivaizduoju iš kur tai ištraukei. Aš (ir spėju beveik kiekvienas žmogus) turiu ne vieną pažįstamą, kurio psichika alkoholio tiek paveikta, kad nieko daugiau gyvenime neveikė, o tik ieškojo išgerti. Galiausiai, per alkoholį nesugebėjo rasti jokio darbo ir niekuom užsiimti. Taip pat alkoholis sugraužė kepenis. Tiesiog alkoholis yra visiems tiek įprastas, o LSD kažkokia egzotika, tai ir kyla visokios neaiškios baimės ir isterijos. Panašus matyt psichologinis efektas kaip bijojimas skristi lėktuvu, nes "lėktuvai krenta" ir vietoje to rinkimąsis tolimos kelionės mašina (kur statistiškai užsimušti šansas tampa daug didesnis nei nukrsiti lėktuvu)
Niemand 2019-03-29 12:38
Gal ir taip, bet čia tik poreikio problema. Atsirastų poreikis, atsirastų ir testai.
Monochamus 2019-03-29 13:06
Ne, problema sudėtingume, nes LSD kiekis yra mikrogramais matuojamas, sunku aptikti.
Niemand 2019-03-29 13:41
Nugi ne, net čia apie tai straipsnis buvo
Monochamus 2019-03-29 14:16
Taip, o straipsnis buvo apie alkoholį.
daynewss 2019-03-29 15:08
Aš taip pat jaučiuosi kasdien grįžęs namo po darbo.
Niemand 2019-03-29 15:16
Kaip minėjau, teko savo (blaiviomis) akimis matyti pavartojusius LSD. Jie nebuvo koordinuoti ir judėjo, švelniai tariant, keistai. Kiek pagooglinau, standartine interneto platybėse vadina dvigubai didesnę. Bet ir su tokia doze visai neatrodo saugu vartoti namie: https://www.reddit.com/r/LSD/comments/6kjxa3/150μg_lsd_trip_report/
Monochamus 2019-03-29 15:38
DMT nebandžiau Jei "stiprumą" matuoti pagal veikliosios medžiagos svorį, tada, žinoma, sutinku, kad LSD stipresnis. Tokiu atveju apskritai LSD greičiausiai būtų pasaulyje numeris 1. Juk dozės matuojamos mikrogramais. Paimti 50miligramų LSD tai būtų net 500 kartų stipriau už standartine šių dienų LSD dozę. Bet niekas juk tokiais kiekiais nevartoja... Kaip ir rašei apie 100µg - 150µg šių dienų dozė. Hipių laikais būdavo iki 300µg. Ir apskritai daugiau 500µg LSD retai kas ima. Pagal atsiliepimus tų, kurie bandė DMT, tai poveikis gerokai stipresnis už LSD. Jei LSD daugiausiai tik paryškina spalvas ir uždeda "patternus", tai nuo DMT jau ir tikros haliucinacijos atsiranda, jau kažkas arčiau link to, ką Niemand įsivaizduoja apie LSD. Taip pat ir fiziniai padariniai: nuo LSD kartais patrauko raumenis, o apsivemi abai retai. Tuo tarpu nuo DMT visada žmonės apsivemia. Tai įprasta, kad DMT laikomas stipresniu haliucinogenu. Nors, kad "stiprumas" šiuo atveju gana subjektyvokas matas iš esmės sutinku.
Monochamus 2019-03-29 16:37
Taip, seniau "standartinė" buvo dvigubai didesnė. „hipių laikais“ ~1960-1970m standartinė buvo ~300μg, populiarus dar labai skaičius 250μg. Tačiau šiuo metu jau įprastoje dozėje neviršija 150μg, dažnai būna mažiau. Keisti judesiai ne dėl to, kad sutrikusi koordinacija, o dėl to, kad žavi visokie judesiai ir vis norisi kažką pažiūrėti Nesaugu mažiau, nei nesaugu būti girtam. Tik, kadangi pojūčiai nauji ir neįprasti, tai ir labiau baugina bei kelia visokias panikas. O kad girtas žmogus gali nusirioglinti nuo laiptų ar iškristi iš balkono mažai kas pergyvena, nes jau kaip ir įprasta, beveik visi vartojam alkoholį tiek, kad alkoholis tapo beveik kasdieniu dalyku, dėl to ir sunku pripažinti, kad gal tas kasdienis dalykas yra daug blogesnis už kai kurias ne tokias populiarias narkotines medžiagas.
Niemand 2019-03-29 17:43
Jis tiesiog gali būti labiau matomas, todėl vizualiai baisesnis Nors čia vėl, žiūrint kur gyveni, su kuo bendrauji. Per pastaruosius 10 m. Vilniaus senamiestyje "larioko chebros" sutikti neteko, net jokių incidentų naktį matyti neteko. Iš draugų aplinkos geria visi be išimties, jokių problemų niekas dėl to neturi. Aš asmeniškai "vizualiai" jokio neigiamo alkoholio poveikio nematau.
VOiD 2019-03-29 17:44
Hm. Matyt Timothy Leary, Terence McKenna,... buvo tiesog tarciokai. Matyt vienuole visa gyvenima gyvenusi vienuolyne turi kompetencijos patarinet kaimo mergom kaip patenkint vyra. Matyt aplamai sis pasaulis yra tik juodas, arba baltas,... Man keista, kaip issilavines, intelektuolus zmogus, taip kategoriskai laikosi isikibes savo pasaulio suvokimo "ka matau/skaitau, taip ir yra", o eksperimentuot - nenoriu/nereikia, nes vistiek "viskas aisku". Niemad, jei gyvenime jautiesi stabiliai, uzsitikrines ateiti, pencija, etc., gyvenimas teka stabilia, monotoniska vaga, neabejoji del savo psichines sveikatos, pabandyk lsd saugioj aplinkoj. Blogiau nebus, bet tiketina, kad teigiamam poveikiui apibudinti, tiesiog nerasi zodziu. Nes juk zodziai =/= jausmai... P.S. Nevartokit vartotiku kokteiliu. Ekstazis+zole+alko*paeiliui vartojamu dienu skaicius, gali atvest i rimta psichoze.
Niemand 2019-03-29 18:06
Norėčiau, bet atidėsiu šitą patirtį pensijai. Kol kas dar baisu dėl stogo
IceBullet 2019-03-29 19:06
Mėgstu alų. Silpną - iki 5%. Darbo dienom mažiausiai 3 l - pagirių nejaučiu, jeigu daugiau - ryte savijauta jau nebūna tokia gera. Penktadienį ir šeštadienį - 5-6 l, sekmadieni stengiuosi neviršyti 4 l, ir tik pirmoj dienos pusėj - vakare būnu praktiškai blaivas, tačiau pirmadienį beveik visuomet savijauta būna nekokia. Mėgstu gerti vienas, žiūrėdamas kokį filmą ar žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Kai tik baigiasi tos dienos alus - visi kiti mėgstami užsiėmimai nueina į antrą planą - einu miegoti. Stipraus alkoholio negaliu pakęsti - geriu tik per šventes. Dirbu atsakingą protinį darbą ir kol kas visa tai netrukdo - darau sėkmingą karjerą. Esu įsitikinęs, kad aš - alkoholikas, gyvensiu trumpiau nei negeriantys, tačiau mesti nenoriu - ilgas gyvenimas nėra mano tikslas. Problema, kad bijau jog išgeriami kiekiai ims didėti ir galų gale sugriaus man gyvenimą. Jokių narkotikų nesu bandęs, bet girdėjau, kad žolė puikus alkoholio pakaitalas. Ką patartumėt mano situacijoj?
IceBullet 2019-03-29 23:37
Jokių čia trolinimų. Seniai norėjau išgirsti būtent šito forumo dalyvių nuomonę šiuo klausimu ir pasitaikė tinkama tema. Šiaip neslepiu viso to nuo kolegų, daug kas irgi netiki, kad galima normaliai dirbti iš vakaro tiek išgėrus. Šeimą turiu, dukrai tuoj bus 9 metai. Nekelia problemu, nes uždirbu nemažai, nuo to silpno alaus netampu agresyvus. Šitą komentarą rašau išgėręs 4,5 l po zal-oly rungtynių.
evaldas.asmena 2019-03-30 09:55
tai dar vienas budas savo nesamone prakisti i rinka tai nera gerai visuomenei kiek vienas blaivaus proto zmogus supranta kad dar vienas debilas atsirado kur su savo slamstu nori svaiginti visuomene
Nosfis 2019-03-30 10:22
4,5l alaus - tai čia gaunasi išgerti daugiau negu 0,5l degtinės arba kitaip tariant minimum 2 promilės. Todėl aš irgi netikiu.
jilted 2019-04-01 11:35
Jei gyveni Lietuvoje, tai nerekomenduoju keisti alkoholio jokiais kitais narkotikais vien dėl legalumo. Kadangi dėl bet kokio kiekio narkotinių medžiagų gali būti baudžiamas pagal BK, tai tikrai gali pakenkti tavo darbui. Papulti ypač rūkant žolę tikrai lengva, dėl jos skleidžiamo kvapo. Jau nekalbant apie rūkymą, bet užtenka vien turėti kišenėje ir iš toli bus aišku ką nešiojiesi su savim, arba mašinoje ir visas salonas prisipildys to kvapo. Šiaip žolė gal ir sveikesnė alternatyva alkoholiui, ypatingai, jei vartoji ne rūkydamas, o naudoji vaporizerius arba ruoši kokius keksiukus. Ar tau labiau tai patiktų ar ne, čia kitas klausimas. Tikriausiai pirmus kelis kartus pavartojus labai nepatiktų ir nenorėtum jokiais būdais keist alkoholio į žolę. Po kurio laiko (sakykim ~10 parūkymų), kai apsiprastum prie poveikio galbūt ir pradėtų patikti. Vis tik tai priklauso nuo kiekvieno asmeniškai. Bet atsirastų rizika, kad kažkada pradėtum maišyt alų su marihuana, kas turbūt nepadėtų tau išspręst problemos tavo klausimu.