„Beresheet“ zondui teko pasigėrėti ypatingais vaizdais: štai kaip atrodo saulėtekis Mėnulyje (Video)  ()

Izraelio įmonė „SpaceIL“ išplatino vaizdo įrašą, kurį nufilmavo aplink Žemės palydovą Mėnulį skriejantis „Beresheet“ zondas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame galima matyti Saulės šviesoje pasislėpusią mūsų planetą.

„Saulėtekis mūsų zondo akimis.

Vaizdo įraše galima matyti, kad Saulė slepiasi už Žemės, tačiau po to matome Saulę pasitraukiant iš Žemės šešėlio.

Dėl šio proceso susidaro įspūdis, lyg mūsų zondas stebėtų saulėtekį“, – rašoma „SpaceIL“ socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

Mūsų planetą galima matyti vaizdo įrašo centre.

„Beresheet“ zondas dalyvavo „Google Lunar X“ konkurse ir turėjo būti pirmasis privačiomis lėšomis sukurtas zondas Mėnulyje. Konkursas galiausiai baigėsi be laimėtojų, tačiau „SpaceIL“ tęsė zondo kūrimo darbus ir šiemet Elono Musko bendrovės „SpaceX“ raketa „Falcon 9“ iškėlė zondą į kosmosą.

Vienas dosniausių „SpaceIL“ rėmėjų yra Pietų Afrikos ir Izraelio milijardierius Morrisas Kahnas. Įmonei lėšų skiria ir daugiau kosmoso tyrinėjimo entuziastų iš viso pasaulio.

Misijos pradžioje „Beresheet“ patyrė rimtų sunkumų – pakeliui į Žemės palydovą nesuveikė vienas iš variklių, todėl misija galėjo baigtis nesėkmingai. Tiesa, problemą pavyko išspręsti perkrovus zondą valdančią sistemą.

Planuojama, kad zondas Mėnulio paviršiuje nusileis balandžio 2 d. Tai leistų Izraeliui tapti ketvirtąja valstybe, kurios kurti zondai planuotai nusileido Mėnulio paviršiuje. Iki šiol palyginti neseniai zondus į Mėnulį buvo pasiuntusios tik Jungtinės Valstijos ir Sovietų Sąjunga. Šių metų pradžioje Mėnulio tamsiojoje pusėje nusileido kinų palydovas „Chang'e 4“.

„Beresheet“ – pirmasis Mėnulyje nusileidęs zondas, sukurtas iš dalies privačiomis lėšomis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()