Olimpinės rinktinės gydytojas siūlo pratimų, kaip taisyklingai pramankštinti skaudantį kaklą (Video)  ()

Daug sėdintiems, žiūrintiems į ekranus vienoje pozicijoje, verta pamankštint kaklą, tačiau visa tai reikėtų daryti ne bet kaip. Olimpinės rinktinės gydytojas Dalius Barkauskas siūlo pratimų taisyklingai kaklo mankštai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak gydytojo, kaklas yra skirtas ne laikyti galvai, bet kad mes galėtume dairytis aplinkui, rašoma pranešime spaudai. „Šiais laikais dėl kompiuterių, mobiliųjų telefonų dažniausiai mūsų galva yra fiksuota vienoje padėtyje. Dėl to kaklas kenčia,“ – kalbėjo D. Barkauskas.

Pasak jo, pats neteisingiausias būdas pradėti mankštinti kaklą – pradėti nuo sukamųjų judesių, nes tai yra labai kompleksinis judesys, kuris reikalauja, kad kaklas būtų daugiau mažiau treniruotas ir sveikas.

Specialisto teigimu, vertėtų pradėti nuo paprasčiausių kaklo judesių: lenkimo, tiesimo, šoninio lenkimo ir sukimo. Jei šiuos pratimus bandysite naudoti, jie turi būti amplitudiniai.

Judesius D. Barkauskas pademonstravo pats TV laidoje apie sportą ir sveiką gyvenseną „Lietuvos mokyklų žaidynės“.

Gydytojas pataria, kad nereikėtų lenkti iš karto viso kaklo ir jausti, kiek kūnas leidžia atlikti judesį. Sukant svarbu, kad sukimas būtų aplink kaklo ašį, kiek įmanoma patogus.

Pasak gydytojo, kaklas yra taip sutvertas, kad kartais mums reikalingi kombinuoti judesiai: „Tam, kad mes galėtume išvystyti maksimalų kaklo potencialą ir išlaikyti jo paslankumą.“

Vienas iš būdų – kai palenkiame į priekį ir pasukame galvą. Lygiai taip pat galima atlikti judesius lenkimo pozicijoje. D. Barkausko teigimu paprasti pratimai, kurie neužima daug laiko, gali duoti didžiulę naudą, kad mūsų kaklas išliktų sveikas ir paslankus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: