Ar tarptautinei anglų kalbai ateina galas? Ką sako istorija ir kas laukia ateityje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2019-04-11 19:54
anglu kalba yra salyginai lengva ir ja nesunku ismokti, todel dar ilgai bus viena is svarbiausiu
Shinigami 2019-04-12 06:30
Kiek aš suprantu, tarptautine kalba vadinama ta kalba su kuria galima susikalbėti didžiojoje dalyje pasaulio, bet ne ta kalba kuria kalba daugiausiai žmonių. Kas iš to kad Kinijoje gyvens 100 milijardu kinu kurie kalbės kiniškai, kai likęs pasaulis (5 milijardai) kalbės angliškai? Nuvažiavęs į Vokietija juk nekalbėsiu kiniškai vien dėl to kad Kinijoje dabar gyvena 100 milijardų kinu. Vokiečiai taip pat nesimokys kinu kalbos vien dėl to, kad Kinijoje gyvena 100 milijardų kinu. Todėl jei mokslas ar politikai nesugalvos mokytis kiniškai (vien dėl to kad atsibodo anglu kalba ir neturi ką veikti) tai anglu kalba liks pasauline kalba ir niekas jos nepakeis.
HardAxe 2019-04-12 10:15
anglų kalba prasimušė ir bus populiari tol, kol visas IT pagrindas bus angliškai. Šiai dienai informacinės technologijos gaminamos angliakalbėse/anglų šalyje, visas pasaulis programuoja angliškai. Literatūra angliška, arba pasenus. Norint būti lyderiaujančiu IT specialistu, mokaisi angliškai. Manau taip ir laikysis, bent jau tol, kol autotranslate pradės viską versti super sklanžiai on the fly. Tada toks reiškinys kaip daugiakalbystė turėtų smarkiai sumažėti.
jilted 2019-04-12 11:54
Graikų ir lotynų kalbos įsitvirtino kaip tarptautinės ir žlugo senais laikais, kai visas pasaulis dar nebuvo taip globaliai susietas, kaip yra dabar todėl žlugus imperijoms baigėsi ir kalbų vartojimas. Dabar yra internetas, kuris apjungia visą pasaulį, kuriame visi didieji puslapiai 'by default' yra anglų kalba. Daugybė medijos, filmų, naujienų kanalų yra anglų kalba. Dar kiek mokslinės literatūros, įvairių programų, visokie apps'ai, kiek verslo vyksta bendraujant anglų kalba. Kai pasaulyje pasidarė taip lengva bendrauti su bet kuo iš bet kurios planetos vietos ir anglų kalba pasidarė taip plačiai priimta, tai atrodo labai neįtikėtina, kad per artimiausius 100 metų gali kažkas pasikeist.
Kyborg 2019-04-12 19:19
Nemanau, kad tai teisingas požiūris, tai tėra IT profesijos atstovų kalba. Vienodai lotynų kalba buvo kunigų, medikų profesinė kalba ir šios profesijos buvo gerokai svarbesnės nei dabar IT. Virš 99% tiesiog naudoja IT produktus ir jiem giliai dzin kokia kalba suprograminta ar kokią literatūrą programeris skaito. IT šiais laikais svarbi, bet ji niekaip neįtakoja kitų asmenų naudojamos kalbos. Na ok, išimtis nedidelės šalys kur ne visas softas prieinamas jų kalba, bet didžiosiose šalyse (nuo kurių ir priklauso kokia kalba tarptautinė) vartotojai naudoja softą gimtąją kalba.
AAA000 2019-04-12 19:37
svarbu cia ne softo pritaikomumas gimtosioms kalboms, o bazine dalis, ant kurios tas softas veikia. ta prasme kaba ant anglu kurtu operaciniu sistemu arba programavimo logika paremta anglu kalbos sandara ir panasiai. kad isstumt anglu is interneto - softo baziniai pradmenys turi but neutralus. paremti kokia nors tik matematika, tarptautiniais simboliais ir pan. kad bazinis programavimas veiktu kaip pvz kalkuliatorius. net klaviatura cia iskreipia padeti anglu kalbos naudai. kokia norvegiska klaviatura net del keliu simboliu tu negali normaliai naudotis, kaip pvz kalkuliatorium su universaliais simboliais. programa turi but imanoma naudotis isvis nemokant jokios kalbos. kalbiniai ar simboliniai paaiskinimai turi but tik kaip priedas, o ne programos butinoji sudetine dalis. pvz galima butu naudot kokias nors tarptautines piktogramas ir pan, kaip "#@%$&" ir panasios. programa turi but orientuota i intuityvu valdyma ir naudojimasi. cia labai geras isradimas yra pele ar funkciniai klavisai. tik reikia kad visas kodas butu tik vien ant sito. tik tada bus galima sakyt - kad anglu kalba programavime ne tarptautine... tokiu programu galima sakyt visiskai nera ar suskaiciuojamos ant pirstu... kai ju bus 95%+ - tada galimes sakyt, kad anglu kalba IT nieko nebelemia... dabar per anktyvos laidojimo prognozes...