Tokio stadiono pasaulis dar nematė: kaip Kataras ruošiasi pasaulio futbolo čempionatui (Video)  ()

„FIFA 2022“ Kataro Pasaulio taurės organizatoriai pristatė architektų biuro „Foster + Partners“ suprojektuoto Lusailo (Lusail) – Kataro miesto, išsidėsčiuso šiaurinėje pakrantėje, Um Salalo savivaldybėje, stadiono vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgę į tai, kas istoriška ir modernu, architektai pasirinko elegantišką ir drąsų architektūrinį sprendimą, kurį įkvėpė Vidurio Rytuose šimtmečiais naudojami indai.

Architektų biuras „Foster+Partners“, (laimėjęs prieš „David Chipperfield Architects“, „Mossessian & Partners“ bei „Mangera Yvars Architects“), suprojektuoti stadioną išrinktas dar 2015-aisiais. Įkurdintas Lusailo mieste, 15 km į šiaurę nuo Dohos, 80 tūkst. vietų stadionas bus skirtas vieno didžiausių pasaulyje sporto renginių atidarymo ceremonijai ir finalui.

Projektuotojų idėja – auksu blizgantis eksterjeras, primenantis išskirtinius drabužius, ir stogas, suprojektuotas užtikrinant balansą tarp pavėsio žiūrovams ir saulės šviesos aikštei.

Naktį pažangi apšvietimo sistema maksimaliai padidins šviesos ir tarpų fasade sąveiką, pamėgdžiojant pasitinkančių fanų žibintų švytėjimą.

Architektų sprendimas – naujovė stadionų dizaino srityje. Šis objektas bus pirmasis, kuris sulaužys stadionų statymo užmiesčiuose tradiciją, tikimasi, kas šis pastatas įsijungs į ateities miesto tinklą ir taps neatskiriama jo dalimi. Įgyvendindami šį projektą architektai vadovaujasi požiūriu, jog stadionas turėtų gyvuoti ne tik didžiulio renginio metu, bet ir jam pasibaigus.

„Foster + Partners“ prisijungė prie kitų žinomų architektų biurų, kuriančių 2022 m. Pasaulio čempionatui skirtą infrastruktūrą.

„Zaha Hadid Architects“ architektų biuro suprojektuotas „Al Wakrah“ stadionas jau beveik užbaigtas, o šių metų pradžioje buvo pristatytas trumpas vaizdo įrašas, kuriame matyti, jog betonuojami būsimojo Lusailo stadiono pamatai ir įrengiamos masyvios stogo konstrukcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: