Stebuklams prilygstantys išradimai: virtualus vynas, 3D maistas ir už plieną 10 kartų stipresnės pėdkelnės (Video)  ()

Tokie žmonijos išradimai kaip ratas, vidaus degimo variklis, telefonas, telegrafas, elektra, penicilinas jau nieko nestebina, tačiau anksčiau tai sukėlė perversmą žmonių gyvenime. Dabar atsiranda vis naujų išradimų, kurie atrodo kaip stebuklai, tačiau anksčiau ar vėliau bus prieinami visiems. Apie ateities, o gal ir dabarties išradimus buičiai plačiau pasakoja Birutė Dauderienė, advokatų profesinės bendrijos „Žabolienė ir partneriai METIDA“ asocijuota partnerė, patentinė patikėtinė, vyresnioji patentų konsultantė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vandenį pakeis vynas?

Singapūro mokslininkai sukūrė vadinamąjį „Vocktail“ – taurę, kuri keičia joje esančio skysčio spalvą ir skonį. Ši taurė su jame esančiu „virtualiu kokteiliu“ sujungta su mobiliąja programėle, kuri kontroliuoja gėrimo parametrus: kai vartotojas geria gėrimą, RBB šviesos diodas jam suteikia spalvą, o skonio ir kvapo stimuliatoriai kartu sukuria virtualų gėrimą.

Jei begurkšnojant kyla alkis, galima pasigaminti 3D maisto „Foodini“ spausdintuvu. Iš esmės „Foodini“ yra sistema, kurioje į kapsulę įdėtas maistas stumiamas per antgalį ir išspausdinamas pagal žmonių sukurtą dizainą.

„Foodini“ naudoja naujausias technologijas, techninę bei programinę įrangą. Sistemoje įdiegta „Foodini Creator“ spausdinimo programa, patiekalo ar gaminio receptus ir dizainą galima pasirinkti iš pačių sukurtos bibliotekos arba tiesiog interneto. Pagal poreikį patiekalai gali būti patiekiami tiesiogiai, kepami orkaitėje, užšaldomi, dehidratuojami. Optimizavus mėgstamo patiekalo gamybą, galima ją išsaugoti „Foodini Creator“ programoje ir ją spausdinti tiksliai vėl ir vėl.

Sprendimai alergiškiems žmonėms

Esant tokioms situacijoms, kai patiekalo patys negaminate, tačiau norite sužinoti jo sudėtį, padės inovatyvūs maisto skeneriai. Kanados bendrovės „TellSpec“ skeneris buvo išrastas ir pagamintas tiems, kurie nori greitai ir tiksliai žinoti patiekalo sudėtį. Jis nuskaito produktus, tada išsiunčia ingredientų sąrašą ir informaciją apie maistinę vertę į specialią telefono programą. Dabar nereikia nerimauti dėl produktų, kuriems jūs alergiški.

Izraelio inžinierių sukurtas kišeninis SCiO maisto skeneris pateiks kiekvieno iš pasirinktų produktų kalorijas. SCiO gautus duomenis siunčia į debesį, iš kurio vėliau skaičiavimai siunčiami atgal į prietaisą. Tačiau, norint supaprastinti algoritmo darbą, vartotojai turi įvesti tam tikrus duomenis, pavyzdžiui, ar mėginys yra kietas maistas, skystis ar daržovė.

Pėdkelnės – stipresnės už plieną

Gera naujiena vyrams – jau pagaminti pirmieji dėmėms atsparūs ir kvėpuojantys marškiniai. Šie marškiniai, pagaminti iš „Fooxmet“ hidrofobinės nanotechnologinės medžiagos, nesilamdo, nešlampa ir, svarbiausia, užpilta ant jų kava, padažas, sultys ar vynas nubėga nepalikdami dėmių.

Kalbant apie moteris, joms tikrai pažįstama situacija, kai ne vietoje ir ne laiku nubėgusios pėdkelnių akys sugadino nuotaiką visam vakarui. Taip pat neabejotinai pasitaiko tokių atvejų, kai jos suplyšta vos po kelių kartų dėvėjimo. Naujos amerikiečių kompanijos „Sheerly Genius“ neplyštančios pėdkelnės yra pagamintos iš patentuotų pluoštų, kurie, kaip teigiama, yra 10 kartų stipresni už plieną. Medžiaga yra atspari dėmėms, kvapui ir drėgmei, ji yra stipri, bet tuo pačiu šilkinė ir permatoma, taigi jas galima dėvėti be nerimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()