Niujorko mieste nevaldoma padėtis - paskelbtas ypatingas režimas ir jau įvesti privalomi skiepai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2019-04-12 10:35
O man tai skamba kaip melas kad tik skiepytuisi zmones. As susirgau tymais kaip ir visa mano seima kai man buvoa pie 26m ir kad ten butu buve kazkas baisaus tai jau pasakos. Panasu kad kubilius vel uzsake vakcinu
mindaugas.vaitiekūnas 2019-04-12 11:55
Pilnai su tavim sutinkun - apie tuos tymus kalba tarsi tai butu juodlige Apskrirai skiepai yra mano asmeninis reikalas. Jei ka ir uzkresiu susirges, tai nebent kita toki pati, kuris irgi laikosi tos pacios pozicijos, kad skiepai jo reikalas.
Mind 2019-04-12 12:32
O jei uzkresi toki kuris skiepytis negali del kitokiu priezasciu?
Nosfis 2019-04-12 12:46
O kodėl, gi man draudžia važinėti girtam, gi ne tiek daug ten ir užsimusa, dažniau lengvai susižeidi ir viskas. O jei ir užmušiu kokį tai greičiausiai tokį patį girtą. Va taip skamba jūsų atsikalbinejimai. Nevakcinuotas susirgęs žmogus netik gali užkrėsti nevakcinuota, bet ir vakcinuotus. Kaip ir šalmas apsaugos nuo krentančios plytos, bet ne nuo viso bloko plytų.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-04-12 13:41
O jei meteoritas driokstels į galvą? Gal po žeme užsikast? "Kol kas šiame rajone užfiksuoti 285 susirgimo atvejai" "Niujorkas/Gyventojų skaičius 8,623 milijonų (2017 m.)" Verta panikuot "Viso JAV teritorijoje per šiuos metus registruoti 465 tymų atvejai. Lietuvoje, kur gyventojų skaičius yra apie 117 kartų mažesnis, šiemet jau registruota 415 tymų atvejų." Gal iš namų nebeišeini baimių kaustomas?
Ar_as? 2019-04-12 14:00
Čia tik A dalis. B dalis yra potencialo ligų mutavimui sukūrimas. Visos ligos, kurios dabar grįžinėja dėka besmegenių judėjimų, iš esmės buvo pakirstos skiepų taip greitai (betn teritoriniu mastu), kad neturėjo laiko mutuoti, evoliucijonuoti, prisitaikyti ar pan. Dabar visos antivakserių mados grąžina šioms ligoms šansą prisitaikyti, sukuria terpę, kurioje jos galės funkcionuoti lygiagrečiai su turinčiais imunitetą ir keistis taip, kad tą imunitetą apeitų. Su dabartiniu gyventojų tankiu ir mobilumu, antivakserių kliedesiai tampa ne mažiau pavojingi negu dvi šimpanzės žaidžiančios su atomine bomba...
vardasas 2019-04-12 16:09
radai ka palyginti. sakyk o tai koks tikslas vakcinuoji jei vistiek uzsikresti galima?
vardasas 2019-04-12 16:13
o kas daro kokius tyrimus galima ar negalima skiepyti? skiepija ir viskas, o jei atsiranda komplikaciju ar tiesiog nuo to skiepo mirsta tai net neregistruoja to ivikio ir jokiu budu nenori to susieti su skiepu ir net nedaro jokiu nei isvadu nei tyrimu.
Ar_as? 2019-04-12 16:45
Ir dar driežažmogiai. jokiu būdu nepamirškime, kad už visko stovi driežažmogiai su psichotroniniais ginklais!
Nosfis 2019-04-12 17:34
O tai koks tikslas užsidėti saugos diržą jei vistiek uzsimusti galima? Taip ir su liga, vakcinos apsaugo nuo ligų, bet jei viruso koncentracija ore yra didelė pvz kaip per epidemija, tavo tikimybė susirgti padidėja.
vardasas 2019-04-12 17:59
nesakau nesiskiepykit ir panasiai, cia ir taip aiskus skiepu naudingumas. su dirzu blogas palyginimas, vien jy uzsidejus nemirstama ir komplikaciju nebuna. isivaizduoju situacija, noriu uzsisegti bet bijau, o jei mirsiu, o jei komplikacijos ir visa tai net neisriedejus is garazo, bet kalba pradejau ne del skiepu butinumo ar ne, o del padidejusios straipsniu koncentracijos lyg pandemija buutu prasidejusi, lyg pries metus, desimt ar penkesdesimt nebutu buve tos ligos, bet va sy menesi prasidejo, todel ir sakau kad panasu jog kubilius jau ruosiasi pirkti vakcina tai ligai.
HCNOSP 2019-04-12 18:20
Pandemija neprasidėjo. Tiesiog gėda, kad grupelė siauro mąstymo žmonių XXI a. sukelia protrūkį ligos, nuo kurios šiuolaikinė medicina suteikia puikią ankstyvąją prevenciją. Tymai jau apskritai būtų užmiršti, kaip raupai, jei visi žmonės turėtų galimybę skiepytis. Tiesiog kai kurios valstybės (pvz. Afrikoje, Azijoje) nesugeba pasiekti stabilaus epidemiologinio lygio. Panaši situacija pastaruoju metu formuojasi ir Vakarų valstybėse, tik priežastis ne lėšų trūkumas, o elementarus neišmanymas.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-04-12 18:22
Vienintelis protingas argumentas - apie tai nesusimąsčiau. Sakyčiau gana tiksliai pastebėta (arba informacija iš patirties...). Bet užtat protinga, ne taip kaip Mind ar Nosfis - šaudymas paranojiškom kulkom Jei gerai pamenu, raupai vienintelė liga, kurią pavyko žmonėms pažaboti ("nušluoti" nuo Žemės paviršiaus). Tikėtis, kad vakcinavimas pažabotų daug kitų ligų manau neverta. Tačiau gal virusų mutacijos būtų kiek lėtesnės.
HCNOSP 2019-04-12 18:35
Užkrėsti gali net ir tą, kuris pasiskiepijo. Skiepai, kaip ir bet kuris vaistas, nėra 100 % veiksmingi, bet paskiepijus maždaug 95 % visuomenės, nesudaromos sąlygos ligai plisti. Nepageidaujami skiepų poveikiai dažniausiai pasireiškia raumenų skausmu ar žema (subfebrilia) temperatūra ir tik labai retais atvejais būna sunki šalutinė reakcija (1 / 1 000 000), kai farmakologijoje labai reta nepageidaujama rekacija į vaistą (NRV) laikoma > 1/ 10 000. Taigi žymiai pavojingiau vartoti daugumą vaistų, nei skiepytis. Be to, nesiskiepidamas ne tik keli grėsmę aplinkiniams, bet ir piktnaudžiauji sveikatos ir socialine apsauga. Skiepai kainuoja žymiai pigiau nei gydymas (kad ir nuo tų pačių tymų) bei ligos pašalpa. Žinoma, kiekvienas, PSD mokantis, žmogus turi teisę į gydymą, bet tai nepaneigia fakto, kad tai yra bereikalingas lėšų švaistymas, kai jo išvengti galima žymiai mažesnėmis sąnaudomis.
HCNOSP 2019-04-12 18:50
Tikrai? Milijonus (jei ne milijardus) žmonių, mirusių nuo poliomielito, raupų, stabligės...., vadini paranoja? Suprantama, kad neįsivaizduoji, kas tai per ligos (apie daugelį jų mokoma tik medicinos fakultete), bet nereikia niekinti žmonių, kurie anksčiau eilėse stovėjo, kad tik gautų skiepą, kai siautė šių ligų epidemijos.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-04-12 19:09
Nėra to blogo kas neišeitų į gerą - Žemėje ir taip ankšta. T.y. gelbėdamas gyvybes, nebūtinai darai pasauliui paslaugą!
AAA000 2019-04-12 19:22
sitas manau nesunkiai isprendziama teisiniais budais. nesiskiepije savo iniciatyva turetu apmoket uz gydyma asmeninemis lesomis - jei suserga jis pats, jo vaikai ar islaikytiniai-globotiniai, ar kontaktave asmenys - pvz bedradarbiai ir pan. kodel ta turetu daryt valstybe ar is PSD lesu but apmokama? jos reikalingos patiems skiepams ir skiepijimo sistemai. o ne nuo atviro debilizmo demonstravimo. ta prasme antstolius uzleist ant tokiu reikia. nes jie is principo teroristai. tik terorizmas ne bombomis ar koks religinis - o siuo atveju - biologinis. jus cia labai svelniai vertinat - kad cia tik kliedincios mamytes. cia specifinis terorizmas. kaip ir priverstinis skiepu metodo taikymas, jei metodas realiai neveikia - kita krastine puse - biurokratinis radikalizmas. skiepai turi but neprivalomi - bet butini (jei isbandyti ir irodyta veiksmingumas). jei nenori skiepytis - tiesiog apribojimai ir nuobaudos uz potencialia zala. ar ten didesnes medicinio draudimo imokos ir pan. yra gi kruvos galimybiu - kaip galima viska sutvarkyt. as pvz nematau racionalumo kad ir leist skiepu reklamai lesas? koks tikslas? kad visuomene bus informuota - niekas nuo to nesikeicia. mokesciai turi but leidziami tik priemonems ir paciam gydymui. ir dar pacios pigiausioms - bet pakankamo efektyvumo (kad tikrai isgydytu). o ne priemoniu reklamai, itikinejimams ar ten kazkokiam nebutinam gydymo paslaugu komfortui. turi but labai aiskus prioritetai, kam galima isleist sveikatos privalomuosius fondus. o kur is papildomu imoku - nes taip pageidauja kazkokia mazuma...
Mind 2019-04-12 20:31
Uz tymus daug labiau plinta idiotizmo epidemija, kur tamsta ryskiai apsikretes.Ir sita epidemija eina lygiagreciai tymams.Kuo jusu daugiau, tuo labiau dides ir statistika virsuje.
Talkatif 2019-04-12 21:52
Nesutikčiau, kad antivaksinis terorizmas yra biologinis. Jis grynai religinis ekstremizmas. Pagrįstas tikėjimu niekuom neparemtais gandais. Ir tokiu stipriu, kad antivakserio neatskirsi nuo užzombinto ISIS smogiko. Jie net kaip islamo ekstremistai bombomis paverčia savo vaikus.
Kirtiklis 2019-04-12 23:24
Tai jei susirgsi tu ar tavo šeimos narys, tai nesikreipk i medikus, padėk pasauliui.