Britanijoje vamzdžių tiesimo darbų metu rasti 26 žmonių skeletai: kas čia nutiko?  ()

Britanijoje vamzdžių tiesimo darbų metu buvo rasti dvidešimt šeši žmonių skeletai ir beveik 3000 metų senumo gyvenvietės pėdsakai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atradimas buvo padarytas vykdant projekto „Thames Water“ darbus.

Radinius iškasusi kompanija „Cotswold Archaeology“ teigia, kad dalis skeletų galėjo būti palaidoti kaip ritualiniai aukojimai. Kompanijos vadovas Neilas Holbrookas sakė: „Childrey Warren geležies amžiaus radimvietė nuostabi, nes ji leidžia žvilgtelėti į žmonių, gyvenusių Oksfordšyre prieš 2000 metų tikėjimą ir prietarus. Kitose vietose aptikti pėdsakai leidžia manyti, kad laidojimai duobėse gali būti susiję su žmonių aukomis“.

Kartu su žmogiškosiomis liekanomis archeologai taip pat aptiko būstų ir gyvūnų skerdenų likučių, namų apyvokos daiktų – keramikos dirbinių, pjaustymo įrankius ir dekoruotas šukas.

Kapuose palaidoti tiek vyrai, tiek moterys, CNN teigia, kad vienos moters kojos buvo nukirstos, o rankos – surištos. Kitame kape kaukolė buvo padėta prie palaikų kojų.

Panašių palaidojimų buvo aptikta Sufolke – jų amžius siekia 1750 metų, ir ten galvos taip pat buvo atskirtos nuo kūnų, bet jau po mirties.

Norint apie Oksfordšyro radinį sužinoti daugiau, būtini tolesni tyrimai. Kol kas mokslininkai mano, kad tarp radinių gali būti tiek ritualiniai aukojimai, tiek prasikaltusių egzekucijos.

Parengta pagal BBC ir CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()