Indijos kariuomenė skelbia aptikusi sniego žmogaus pėdsakus  ()

Pasakojimai apie Jetį – Himalajų sniego žmogų – Nepalo folklore žinome jau šimtmečius, bet jie populiarūs iki šiol. Ir dabar, po dešimtmečių abejonių Indijos kariuomenė skelbiasi aptikusi įrodymus, kad ši mitinė būtybė egzistuoja. Drąsus pareiškimas, pastebi portalas „IFL Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos kariuomenė teigia netoli Makalu bazinės stovyklos radusi Ječio pėdsakus. Bazė yra įrengta kaip tik Nepalo ir Kinijos pasienyje.

Kariuomenės atstovai net oficialioje „Twitter“ paskyroje paskelbė pėdsakų nuotraukas – ir dar padarė tai taip atmestinai, tarsi mitinių būtybių pėdsakai būtų aptinkami įprastai, kas antrą mėnesio antradienį.

„Pirmą kartą #IndijosKariuomenės alpinistų ekspedicijos komanda pamatė mitinio padaro Ječio Paslaptingus Pėdsakus, 32x15 colių dydžio, netoli bazinės Makalu stovyklos, 2019 m. balandžio 9 dieną. Šis paslaptingas sniego žmogus iki šiol buvo pastebėtas tik Makalu-Baruno nacionaliniame parke“, – rašoma žinutėje.

Natūralu, grotažymė „#Yeti“ paskutiniu metu kaip reikiant siautėjo indiškajame „Twitter“ tinkle (nors nebūtinai dėl teisingų priežasčių, pastebi „IFL Science“). Nes kol kai kurie žmonės susidomėjo įrašu, dauguma išliko sveikai skeptiški ir interneto vartotojai pradėjo masinę „trolinimo“ akciją.

Ypatingi pareiškimai reikalauja ypatingų įrodymų – tačiau nieko nebuvo pateikta. Kaip jau turbūt žinote, neegzistuoja jokie moksliški įrodymai, kad sniego žmogus (ar Jetis, ar Didžiapėdis) egzistuoja. Bet mokslas tuo ir puikus – jis nepasitiki niekuo, net amžinu savo teisumu, todėl nuolat tikrina – tad mokslininkai iki šiol neatsisako tirti kriptozoologijos pavyzdžius.

2014 m. mokslininkai ištyrė dviejų pavyzdžių, paimtų iš Himalajų – vieno iš Ladakh vietovės Indijoje ir kito iš Butano – DNR: pavyzdžių, kurie, kaip buvo teigiama, priklausė sniego žmogui. Paaiškėjo, kad tai – pavyzdžiai nežinomos meškos rūšies, kurios artimiausias giminaitis buvo senovinis šiaurinės meškos protėvis.

Vienas iš labiausiai intriguojančių įrodymų buvo „Pangboche ranka“ – rankos kaulai iš Nepalo vienuolyno, kuriuos iš šios šalies šeštojo dešimtmečio viduryje į JAV atgabeno vienas keliautojas. Bet 2011 m. atliktas DNR testas parodė, kad tai – paprasčiausio žmogaus ranka.

Žinoma, kitame pasaulio krašte nei Indija, irgi gyvuoja sniego žmogaus mitas: čia netrūksta entuziastų, tikinčių, kad laukiniuose JAV miškuose gyvena Didžiapėdis (angl. Bigfoot) arba Sasquatchas. Vienas juokingesnių šio mito pavyzdžių – 2008 m. du žmonės (kurie, koks sutapimas, priklausė kompanijai, kuri pardavinėja su Didžiapėdžiu susijusią atributiką) paskelbė radę lede išalusį sniego žmogaus kūną. Netruko paaiškėti, kad tai lede iš tiesų buvo guminis karnavalinis gorilos kostiumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: