20 vėžio simptomų, kuriuos žmonės ignoruoja - šiuos ženklus būtina stebėti  ()

Vėžys po širdies ir kraujagyslių ligų yra viena dažniausių mirties priežasčių. Todėl laiku pastebėti ir pradėti gydyti onkologines ligas yra svarbu – tai gali padėti išgelbėti jums gyvybę. Tačiau kai kurie vėžinių susirgimų simptomai gali būti tokie subtilūs, kad juos lengva pražiopsoti. Štai 20 dažniausiai ignoruojamų vėžinių susirgimų, būdingų abiejų lyčių atstovams, simptomų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaulų skausmas

Nesvarbu, ar tai staigus dieglys, ar nežymus maudimo pojūtis, šis skausmas gali būti kaulų vėžio ženklas. Taip pat, kaip praneša Amerikos vėžio bendruomenė, sergant šiuo vėžiu gali pasireikšti patinimas ar kaulų lūžiai.

Bėrimas

Bėrimai gali rodyti įvairius sveikatos sutrikimus: pradedant infekcijomis, baigiant alerginėmis reakcijomis. Tačiau taip pat tai gali būti kraujo vėžio – leukemijos ženklas. Portalas „Medical News Today“ rašo, kad kraujo ląstelių anomalijos sutrikdo trombocitų gamybą, todėl sergantieji leukemija gali pastebėti ant savo odos raudonus, rožinius ar rudus taškelius, vadinamus petechijomis.

Akių skausmas

Anot Jungtinės Karalystės Nacionalinės sveikatos tarnybos, skausmas aplink akis gali būti akies vėžio ženklas, taip pat kaip ir šešėlių ir šviesos blyksnių matymas, išplaukęs regėjimas ar apakimas.

Dažnas galvos skausmas

Mums visiems kartas skauda galvą. Bet jeigu pastebite bet kokį neįprastą galvos skausmą ar didesnį jo intensyvumą, Mayo klinikos (JAV) medikai įspėja, kad tai gali būti smegenų vėžio požymis.

Rėmuo

Dažnas rėmuo arba nuolatinis skausmo pojūtis krūtinėje ką nors suvalgius gali būti stemplės arba skrandžio vėžio požymis, sako Amerikos vėžio bendruomenė.

Skausmingos menstruacijos

Daugybė moterų, susirgusių gimdos kūno vėžiu, skundžiasi skausmingomis mėnesinėmis ar kraujavimu tarp menstruacijų, pranešė Mayo klinikos gydytojai.

Spenelių pokyčiai

Vienas iš dažniausių pokyčių prieš išgirstant krūties vėžio diagnozę yra spenelių pakitimai: jie arba ima atrodyti plokšti arba įdubę, arba pasisukę į šonus.

Krūtų skausmas

Jeigu krūtys paraudo ar pamėlo, arba pajutote deginantį, erzinantį jausmą, arba jos ištino, gali būti, kad tai – uždegiminio krūties vėžio požymis, pranešė JAV Nacionalinis sveikatos institutas.

Sėklidžių patinimas

Pastebėjus bet kokį sėklidžių pokytį, pavyzdžiui, ištinimą, reikėtų kreiptis į gydytoją. Kaip rašo portalas „Medical News Today“, padidėjusios ar ištinusios sėklidės gali būti sėklidžių vėžio požymis. Šį simptomą gali arba lydėti, arba ne skausmas.

Sunkumas ryjant

Dažniausiai sunku ryti pasidaro susirgus gerklės vėžiu. Taip pat tai gali būti vienas iš plaučių vėžio požymių, pranešė portalas „Everyday Health“. O štai užkimimas ar spaudimo pojūtis gerklėje gali taip pat būti ir ankstyvas skydliaukės vėžio ženklas.

Netikėtas svorio netekimas

Jeigu be jokios priežasties pradėjo kristi svoris, kaltas gali būti žarnyno arba skrandžio vėžys, įspėjo portalas „Healthline“.

Sutrikęs virškinimas

Mums visiems kartais sutrinka virškinimas, bet dideli spazmai ar pilvo skausmai gali būti ir storosios žarnos vėžio požymis, įspėjo Amerikos vėžio bendruomenė.

Švokštimas

Kaip rašo portalas „Healthline“, vienas iš pirmųjų plaučių vėžio simptomų yra švokštimas ar apsunkintas kvėpavimas. Sergant skydliaukės vėžiu taip pat gali būti sunku kvėpuoti.

Per didelis dujų kaupimasis

Per didelis dujų kaupimasis ar išsipūtimas gali reikšti daugybę virškinamojo trakto ligų, taip pat ir kiaušidžių arba žarnyno vėžį, pranešė JAV Nacionalinis diabeto, virškinimo ir inkstų ligų institutas.

Žarnyno problemos

Jeigu jums užkietėja viduriai, arba viduriuojate, ar pastebite bet kokius kitus tuštinimosi proceso pokyčius, kurie tęsiasi ilgiau nei kelias dienas, pasikonsultuokite su gydytoju, nes tai gali būti storosios žarnos vėžio požymis, pranešė Amerikos vėžio bendruomenė.

Sunkumai šlapinantis

Ankstyvas prostatos vėžio simptomas yra apsunkintas šlapinimasis arba negalėjimas prasišlapinti, nors norisi, įspėjo Amerikos vėžio gydymo centrai. Daug pacientų taip pat pranešė, kad susirgus šia liga sunku sustabdyti šlapimo tėkmę.

Erekcijos sutrikimai

Amerikos vėžio gydymo centrai pažymėjo, kad pažengus prostatos vėžiui vyrams dažnai sutrinka erekcija.

Nuovargis

Nuovargio priežasčių gali būti daugybė, tarp jų – ir neišsimiegojimas. Tačiau jeigu jaučiate ypatingą nuovargį ir silpnumą, gali būti, kad jums vėžys. Tai – daugelio vėžinių susirgimų, tarp jų – ir leukemijos, simptopmas.

Karščiavimas

Klivlando klinikos (JAV) medikų teigimu, dažnai pakylanti temperatūra gali būti leukemijos požymis. Susirgus šia liga kaulų čiulpuose gaminasi nenormalios baltosios kraujo ląstelės ir dėl to organizmas tampa nebepajėgus kovoti su infekcijomis.

Nagų pokyčiai

Rudas ar juodas ruoželis arba taškas po nagais gali signalizuoti apie melanomą, vadinamą, ponagine melanoma, kuri pasireiškia po nagais.

Parengta pagal „Woman's Day“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(20)
(-12)

Komentarai ()