40 tūkstančių eurų už viltį - mokslininkai perspėja, kad penio didinimo procedūros gali būti pavojingos  ()

Jei vyrui atrodo, kad jo penis yra per trumpas, gali jį pasididinti. Bet britų ekspertai ragina neskubėti. Jie įspėja, kad tokios intervencijos gali turėti sunkių komplikacijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai vyras nepatenkintas savo „pasididžiavimu“, gali ryžtis penio didinimo operacijai ar nechirurginiam gydymui. Oficialiais duomenimis, vien Vokietijoje kasmet atliekama apie 3 tūkst. tokių intervencijų. Tikrasis skaičius gali būti didesnis.

Britų mokslininkai atliko tyrimus, kad galėtų nustatyti, ko verti įvairūs operaciniai ir neoperaciniai korekcijos metodai. Dažniausiai naudojamos injekcijos, penis pripildomas specialaus skysčio. Neretai atliekamos ir chirurginės operacijos (vadinamos „Suspensivbandinzision“). Šiuo atveju chirurgas ištraukia į išorę penio dalį, kuri buvo viduje, šitaip jį pailgindamas.

Erektilinė disfunkcija, deformacijos ir sutrumpėjimas

Mokslininkai išanalizavo 17 įvairių tyrimų duomenis. Juose dalyvavo iš viso 1192 vyrai iš įvairių šalių. Rezultatas: penio pailginimas neveiksmingas. Jis yra neefektyvus ir rizikingas. „Apskritai gydymo rezultatai buvo blogi, o pasitenkinimas – menkas“, – pranešė mokslininkai, vadovaujami urologo Gordono Muiro iš Karališkosios kolegijos ligoninės Londone.

Anot mokslininkų, dauguma atvejų po intervencijų būdavo sunkių komplikacijų. Erektilinė disfunkcija, deformacijos ir penio sutrumpėjimas nebuvo retenybė. Dauguma vyrų po to ilgą laiką jautė organo nutirpimą. Mokslininkai nerado jokio įrodymo, kad tokie metodai tikrai nulėmė penio padidėjimą.

40 tūkst. eurų – už viltį

Nepaisant to, po nevykusios penio didinimo operacijos dauguma pacientų patyrė fizinių ir psichinių traumų, praneša mokslininkai. Jie susiviliojo melagingais šarlatanų pažadais ir išleido apie 46 tūkst. eurų gydymo metodui, kuris beveik niekada nebuvo nei mediciniškai reikalingas, nei prasmingas, pabrėžė G. Muiras.

Šaltinis: T-online.de

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(2)
(11)
(-9)

Komentarai ()