Netikėtas LSD poveikis – žmonės pagaliau gali įveikti priklausomybę nuo alkoholio  (15)

Naujas tyrimas rodo, kad LSD ar haliucinogeninių grybų vartojimas gali padėti žmonėms įveikti priklausomybę nuo alkoholio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Čia yra neįtikėtinas potencialas“, - „Inverse“ teigė Johns‘o Hopkins‘o universiteto tyrėjas Matthew‘as Johnson‘as. „Manome, kad tai gali būti pritaikyta daugelio sutrikimų gydymui.“

Tyrime, kurio rezultatai paskelbti moksliniame žurnale „The Journal of Psychopharmacology“, teigiama, jog mokslininkai pasinaudojo socialinės žiniasklaidos ir diskusijų svetainėmis, kad surastų tyrimui reikalingus žmones.

Mokslininkai surado 343 asmenis, kurie bent 7-erius metus turėjo problemų dėl alkoholio vartojimo ir vėliau pabandė psichodelikus.

Tyrėjai paprašė dalyvių – iš kurių 72 % atitiko priklausomybės nuo alkoholio diagnostinius kriterijus – sudalyvauti anoniminiame internetiniame tyrime.

Apklausę šiuo žmones, mokslininkai išsiaiškino, jog daugelis tyrimo dalyvių gerokai sumažino svaigiųjų gėrimų vartojimą po to, kai per paskutiniuosius metus pradėjo vartoti psichodelines medžiagas.

Iš tiesų, net 83 % tyrimo dalyvių jau nebe atitiko priklausomybės nuo alkoholio diagnostinių kriterijų, o 28 % tyrimo dalyvių tiesiogiai nurodė, kad „jų gyvenimas pasikeitė dėl psichodelinių medžiagų vartojimo.“

Yra sunku įrodyti tiesioginį ryšį tarp psichodelinių medžiagų vartojimo ir alkoholio vartojimo sumažėjimo, bet Johnson‘as mano, jog „yra logiška, kad tokių atpalaiduojančių ir protą atveriančių medžiagų vartojimas teigiamai paveikia žmonių, kovojančių su priklausomybe nuo alkoholio, gyvenimus.“

„Kai kalbate su žmonėmis, kuriems pavyko įveikti priklausomybę, jie dažnai kalba apie tai, kad privalėjo atsakyti į svarbius klausimus, susijusius su tuo, kas jiems yra svarbu jų gyvenime. Psichodelikai skatina sau užduoti tokius klausimus“, - teigė Johnson‘as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(51)
(16)
(35)

Komentarai (15)