Štai ką reiškia ilgaamžiai daiktai: pelių spąstai suveikė ir po 155 metų  ()

Kai kurie daiktai tarnauja žymiai ilgiau, nei tikimės. Tikriausiai kiekvienas esame turėję tuos ilgaamžius batus ar džinsus, už kuriuos mokėjome gal ir nedaug, tačiau jie tarnavo daug ilgiau, nei drįsome įsivaizduoti. Panašiai nutiko ir šioje istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anglijos Kaimo muziejaus kuratoriaus asistentas Ollie Douglasas buvo sutrikęs, kai pamatė senuose muziejaus spąstuose įkliuvusią pelę. Jis sako, kad pelė greičiausiai įkliuvo bebandydama susisukti sau šiltą lizdą.

Šie spąstai yra tik vieni iš kelių šimtų muziejuje eksponuojamų pelių spąstų.

O.Douglasas mano, kad pelė ėmė kramtyti spąstų etiketę, o vėliau susidomėjo prie etiketės pritvirtinta virvele – kas ir privertė suveikti spąstus.

Šiuos pelių spąstus sukūrė išradėjas Selsey Colinas Pullingeris ir jie buvo praminti „amžinaisiais spąstais“ – kadangi buvo manoma, kad jie tarnaus labai ilgą laiką.

Manoma, kad pirmą kartą šie spąstai buvo pristatyti 1851 metais Krištolo rūmuose vykusioje Didžiojoje parodoje.

Šis prietaisas veikia ne prispausdamas pelę, o neskausmingai įkalindamas ją supynių principu veikiančiu mechanizmu.

O.Douglasas sako, kad spąstai buvo sukurti prieš 155 metus – nepaisant to, jie vis dar veikia ir gaudo peles net ir be jokio jauko.

Radingo universitete esantis Anglijos Kaimo muziejus pareiškė, kad sugauta, tačiau jau negyva pelė bus palikta muziejuje – kaip eksponatas prie spąstų – arba paprasčiausiai palaidota.

Parengta pagal BBC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()