Seksualinius nusikaltimus padarę nusikaltėliai bus chemiškai kastruojami: kas tai per procedūra ir kodėl yra kaltinimų pažeidžiant Konstituciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2019-06-22 11:39
Iš įkalinimo įstaigos padaryt fabriką, kur kažką gamina, realizuoja produkciją ir už gautas lėšas išlaiko įkalintus ir sargus. Dirbi nuomojiesi normalesnį gultą, patalą, paklodę, pagalvę, gauni skaniai pavalgyt. Nedirbi gauni duonos ir vandens, kelias lentas, kad būtų kur kojas ištiesti ir viskas. Nusikaltęs asmuo išmoktų kažką dirbt, realizuot save ir suprastų, kad pragyvent galima ir iš darbo, netik nusikalstamos veiklos. Visuomenei nebūtų naštos išlaikyt, norėtum valgyt nebūt kada narkotikus vartot ir panašiai. Gautųsi didesnis perauklėjimas nei dabar, uždaro su krūva gyvulių, kurie iš neturėjimo ką veikt prisigalvoja nelegalios veiklos, kad būtų dar įdomiau gyvent teisiesi prieš sistemą reikalaudami geresnių sąlygų. Užsidirbai gavai ne tavo bėdos.
Stebėtojas 2019-06-23 00:12
Žinok, kartais taip. Gal kartais priminti kuo baigėsi nusikaltėlių kreipimąsis į Strasbūrą dėl pažeistų kažurių teisių? Jie laimėjo ir Lietuva jiems turėjo sumokėti kompensaciją. Kai tuo tarpu pensininkai skursta, o jie, būdami fiziškai sveiki - nedirba. o šiuo atveju teisė turėtų veikti labai aiškiai ir paprastai - padarei nusikaltimą - reiškia, atsisakei tau siūlomų teisių. Visa kita iš to automatiškai išplaukia, kad kalinys privalės dirbti, jei norės skaniai valgyti. Gal priminti kuo baigiasi teisė ir teisingumas, kai tik užkabinamas kokio politiko sūnelis? Taip, kad nepasakok man apie gražius ir pūkuotus teisininkus. Ten pilna mėšlo, kurio patys nenori išsikuopti. Bet visuomenė tą mato ir atėjus rimtesnei krizei primins.
VOiD 2019-06-23 00:39
Tai, kad mizniu ta visuomene. Skustis ir raudot, pats puikus to pavyzdys esi, stebetojau.
HardAxe 2019-06-24 10:31
Abi pusės kažkiek teisios.Jeigu iš manęs pavogė mašiną, aš būsiu labai labai piktas ir jausiuos sugniuždytas. Teks kelis metus taupyti, kad grįžti į buvusią pozicją. Bet su tuo susitaikysiu. O jeigu mane išprievartaus, tada nžn per kiek laiko atsitiesiu, jei išvis atsitiesiu. Turbūt vienas dalykas bus jei aš kokiam tūse staiga pakeisiu nuotaiką jau gulėdamas lovoj ir panelė vistiek ant manęs užlips, ir visai kita situacija jei dviese pribėgs tamsioj gatvėj ir grasindamos nužudyt nustemps į krūmus. Skriauda liks visam gyvenimui. Jeigu kažkas sugebėjo per savo gyvastį taip pasielgti pvz porą kartų, tai nukirpti žarnoką man neatrodo tokia baisi operacija. Tai reiškia bent du kitus žmones, kurie kankinasi nevilty, kodėl nusikaltėlis turi džiaugtis gyvenimu? Tas pats su pirštų kapojimu. Nekalbu apie vagystę, bet jeigu esi nuteistas už plėšimą kokį 4 kartą, tai gal laikas atsisviekinti su dešiniu smiliumi? Na, sakykim, visuomenė prarado viltį, soriukas. Žmonės nebenori susidurti su tavo grąsinimais. t.y. aš nepalaikyčiau tokių organizmo atidalinimo bausmių standartiniais atvejais, bet kai turim recidivistą, sėjantį terorą, balsuočiau už kažkokias baisias bausmes reglamentuotais atvejais. Gal tiesiog užtektų baisiem nusikalteliam outsourcinti įkalinimą kokiam tailande, vietinių sąlygų kalėjime. Manau šiandieninės žmogaus teisės tam tikroms grupėms tiesiog perdaug atlaidžios.
UTF16 2019-06-24 12:43
Gal turi kokį konkretų pavyzdį? Nes dabar juos sukiša į smirdančius narvelius ir palieka trūnyti kurį laiką.
UTF16 2019-06-24 13:25
Prie to paties: https://www.youtube.com/watch?v=Dw4Kvwu7Q0c
sub 2019-06-25 08:46
Olegas mldc, man patinka jo bairiai ir kaip rimtai jis tai daro trolindamas žmones. Rimtai, manęs paklaustų per kurį Tv kanalą žiūrėtum ekzekuciją, galvočiau wtf. Visgi spręndžiant iš video nemažai žmonių pasisako už mirties bausmę, nemažai tų pačių kalinių spėju būtų už mirties bausmę
Shinigami 2019-06-25 16:47
1) Bausmės už nusikaltimus nėra skirtos nusikaltimų mažinimui, bet nubaudimui už nusikaltimą. 2) Nusikaltimu skaičius visiškai nepriklauso nuo to kaip gerai arba kaip blokai kaliniai laikomi kalėjime. Nusikaltimu skaičius tiesiogiai priklauso nuo šalies gyvenimo sąlygų, o ne nuo kalėjimų. 3) Kalėjimai neskirti perauklėti, nes ten nepatenka nei vienas blogai išauklėtas. Nes visi šalies piliečiai išauklėti gerai, tai kaip juos galima perauklėti? Nusikaltėliai daro nusikaltimus ne dėl auklėjimo problemų. 4) Mirties bausmės sumažina nusikaltimų skaičių. Jei mirties bausmė nemažintu nusikaltimų, tai reikštu kad nusikaltėlis po mirties daro nusikaltimus. Bet man neteko girdėti, kad lavonas darytu nusikaltimus. 5) Geros gyvenimo sąlygos kalėjimuose skatina nusikaltimus, neseniai net buvo čia straipsnis apie Japonijos pensininkus kuris tai įrodo. Plius dalis recidyvistų sėdinčių kalėjimuose daro nusikaltimus ne todėl, kad norėtu nusikalsti, bet todėl kad nori grįžti į kalėjimą. Todėl jie neturi kito pasirinkimo kaip daryti nusikaltimą, kad gražintu į kalėjimą.
HardAxe 2019-06-25 17:13
didelių kvailysčių 3-5 kartus... O dėl pirštų kapojimo, tai be smiliaus sunku šaudyt, be papildomos ataugos - prievartauti, su prikabintu GPS sunku kažką apvogti ir t.t. Reikia žiūrėt į nusikaltimą, o ne aklai mažinti komplektaciją. Na pvz Breivikas gavo labai švelnią bausmę savo nusikaltimui. O Kėdainių automobilių plėšikai labai ilgai terorizavo visuomenę, kol juos pagavo už nužudymą. Šalyse, kur trokšta įsikurti daug imigrantų kalėjimo sąlygos geresnės nei buitis ten, iš kur jie atvyko. Ir dabar vis labiau kirmyja arabų gaujos, kurios yra sąlyginai naujo tipo ir prieš jas labai sunku kovoti "minkštai" policijai. Šiuo atveju jei šeimoj yra nusikaltėlis jis rems savo šeimą/giminę o šeima/giminė jį dangstys. Tu vis dar gali jį priegriebti už nusikaltimą, bet visas įgytas turtas labai greit legalizuojasi ir šiaip labai sunku kažką iš jo atimti. p.s. įstojus į ES iš lietuvos nemažai maroziukų emigravo. Manau tai turi teigiamos įtakos gerėjančiai statistikai.
UTF16 2019-06-25 18:02
Bet ar nupjautų pirštų jie labai bijo? Mes čia kalbam apie žmones, kurie darydami plėšimus rizikuoja, kad gaus kulką į kaktą ar kas nors akį gindamasis išlups, – jų net tai neatbaido. Tokie dalykai šiais laikais nėra daromi beveik niekur, tai retenybė net tarp musulmonų. O tu pats norėtum ten gyventi – kokiam nors Irane, Somalyje?
HardAxe 2019-06-25 18:49
na pagrndinė diskusija yra apie kastravimą, manau didelė dalis seksualinių nusikaltėlių visgi bijo būti iškastruoti. Tuo pačiu sustabdytų galimybę ir netgi motyvaciją tęsti tokio pobūdžio nusikaltimus. Žudikas be rankos tampa daug mažiau pavojingas, manau geriau ranka nei mirties bausmė. http://www.kurjeris.lt/Taurages-krastas ... s-kiseneje Pvz šitam turbūt padėtų dešimtmečiui užsegtas sekimo aparatas. Somalyje aš gyventi aišku nenorėčiau, bet nenoriu bijoti, kad kas nesudegintų mano automobilio ir šiaip jaučiuosi neteisingai kai pravažiuoja pro šalį bedarbis su blizgančiu porše visureigiu. Pabėgėlių atveju sprendimas galėtų būti elementarus, už bet kokį vidutinį+ nusižengimą siųsti namo (vargas tam, kas tik melavo esąs iš Somalo) su lifetime banu įvažiuoti į EU. Aš visom keturiom už pagalbą tiem, kam jos tikrai reikia, bet už griežtas bausmes tiem, kas pagalbą naudoja tik savo tikslams pasiekti. Atlaidžios bausmės turi ir kitų minusų, pradeda populerėti ir viešėti visokios neonacių partijos bei judėjimai.