Svarios priežastys, kodėl verta rinktis šiuos vaisius: gausu vitamino C ir nesočiųjų riebalų  (1)

Pastaruosius kelerius metus avokadas yra tapęs tikru mados klyksmu kiekvieno virtuvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avokadai savo išvaizda primena didelę tamsiai žalią kriaušę (gali būti ir violetinės ar net juodos spalvos), jų viduje – gelsvai žalias, maistingas minkštimas.

Avokadai gali būti pagrindiniu maitinimosi produktu (visai kaip, pavyzdžiui, mėsa).

Tai įmanoma, nes juose yra 37 proc. riebalų. Beveik tiek, kiek kiaulienoje, daugiau nei 2 proc. baltymų, įvairių vitaminų, ypač gausu vitamino C ir nesočiųjų riebalų.

Avokadas – tikras sveikųjų ir organizmui labai naudingų gerųjų riebalų karalius.

Vieni jį valgo tam, kad turėtų skaisčią odą, kiti – dėl plaukų, o dietologai avokadą rekomenduoja pamilti ir tiems, kurie nori sulieknėti. Taip taip! Ir visai nesvarbu, kad jame tiek daug riebalų. Tiksliau – būtent dėl to jis ir naudingas!

Viename vidutinio dydžio avokade yra maždaug 322 kalorijos ir 29,5 gramo riebalų.

Net 20 gramų iš jų – mononesočiosios riebalų rūgštys, kurios naudingas figūrai ir sveikatai.

Avokaduose nedaug cukraus, dėl to jie itin tinka diabetu sergantiems asmenims. Šis vaisius dažniausiai yra valgomas su druska ir šviežiai spaustomis citrinų sultimis.

Taip pat avokadas yra dažnai naudojamas daržovių salotose. Įdomu tai, jog liaudies medicinoje smulkinta šio vaisiaus odelė naudojama kaip antihelmintikai nuo kirmėlinių ligų.

Avokadai nesukelia alergijų ir yra naudojami anemijos gydymui ir profilaktikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: