Į Islandijos krantą bangos išmetė daugiau nei 60 banginių (Video)  ()

Vakarų Islandijos gamta iš sraigtasparnio besigrožėję turistai išvydo kraupų vaizdą – mažiausiai 60 į krantą išmestų nugaišusių pilotinių banginių, praneša bbc.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nugaišę pilotiniai banginiai buvo nufotografuoti ketvirtadienį Longfjorur paplūdimyje.

Kol kas dar nėra aišku, kokiu būdu šie žinduoliai buvo išmesti į krantą. Teritorija, kurioje banginiai buvo pastebėti – neprivažiuojama automobiliais ir retai sulaukia lankytojų.

Vietinė žiniasklaida informavo, kad Stykkisholmur miestelio, kuris yra arčiausiai paplūdimio, policijai šis įvykis žinomas. Nugaišusius banginius nufotografuoti pavyko sraigtasparnio pilotui David Schwarzhans.

„Mes skridome link šiaurės per paplūdimį ir tada juos išvydome. Skraidėme ratais virš jų, nes iš pradžių nesupratome ar tai banginiai, ruoniai, ar delfinai. Nusileidome ir suskaičiavome jų apie 60, bet ten banginių turėtų būti daugiau – matėme ir pelekus, kyšančius iš smėlio.

Tai tragedija. Stovint pavėjui, kvapas buvo stiprus. Tai nebuvo tikrai kažkas, ką malonu matyti. Tai buvo tragiška, nes banginių buvo tiek daug“, – sakė sraigtasparnio pilotas.

Jūrų biologė ir banginių ekspertė Edda Elisabet Magnusdottir žurnalistams sakė, kad kai tokie žinduoliai įplaukia į sėklius vandenis, jie pradeda sunkiai orientuotis.

Ji taip pat teigė, kad pilotiniai banginiai yra linkę plaukti glaudžiame būryje – būtent todėl tiek daug banginių žuvo.

2018 metais lapkričio mėnesį net 145 pilotiniai banginiai buvo rasti negyvi Naujajai Zelandijai priklausančios salos pakrantėje. Atvykus gelbėtojams pusė banginių jau buvo negyvi, o kita dalis buvo utilizuoti, nes būtų buvę pernelyg sunku juos išgelbėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: