Plikumas netrukus gali būti išgydytas galutinai – tik jei turėsite pakankamai pinigų  (2)

Vaistas nuo nuplikimo jau visai čia pat. Ir viskas ko prireiks, tai ekstravagantiško klonuotų kamieninių ląstelių bei 3D spausdintuvu atspausdinto „Jell-O“ derinio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai ilgus metus bando klonuoti plaukus ir taip išgyti žmones nuo plikumo, tačiau dabar jie ypač priartėjo prie didelės naujų folikulų problemos – polinkio prarasti formą ir savo funkcijas – sprendimo.

Nors šis brangus gydymo būdas dar nėra pakankamai ištobulintas ir parengtas naudoti plikos žmogaus galvos apželdinimui, tyrimai su gyvūnais rodo, kad šis gydymas yra labai perspektyvus.

Plaukų folikulų klonavimas yra gana gerai žinomas dalykas, tačiau užtikrinti, kad jie išliktų grupėse ir teisinga kryptimi, yra šiek tiek sunkiau.

Kolumbijos universiteto mokslininkai su 3D spausdintuvu atspausdino specialią formą, kurią „The Atlantic“ apibūdino, kaip „Jell-O“ (panašu į želatiną aut. past.), ir joje buvo susodinti klonuoti folikulai. Taip siekiama juos išlaikyti vienoje vietoje, kol jie pilnai išsivystytų ir įsitvirtintų žmogaus galvoje.

Toks pasiekimas yra gera žinia, turintiems nuplikimo problemų, tačiau pats klonavimas ir sudėtingos 3D spausdintos formos nėra pigus malonumas. Jei toks gydymo metodas vieną dieną atsidurs medicinos klikose, daugelį metų juo pasinaudoti galės tik turtingieji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(10)
(7)
(3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: