Nauja plokščios Žemės misija baigėsi eiliniu fiasko, bet iš karto planuojamas naujas skrydis (Video)  (20)

Tikriausiai prisimenate kaip 2018 metais vienas amerikietis bandė pakilti į kosmosą savadarbe raketa? Na, dabar jis kartos lygiai tą patį. Buvęs limuzino vairuotojas, savamokslis raketų statytojas ir plokščiažemininkas Mike'as Hughes, kurį daugelis pravardžiuoja „bepročiu Mike'u“ (angl. „mad), pirmadienį, rugpjūčio 12 dieną vėl bandė pakilti į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, tik bandė, nes jo savadarbė, garais varoma raketa niekada taip ir nepakilo nuo žemės. Pasirodo, kad sugedo vandens šildytuvas, kurį jis nusipirko iš skelbimų svetainės „Craiglist“. Šiuo metu pakilimas planuojamas rugpjūčio 17 d., M.Hughes sako, kad jis turėtų pakilti į 1500 metrų aukštį.

M.Hughes atstovas Darrenas Shusteris sakė, kad šildytuvas kainavo 325 dolerių, tačiau jo nepakako norint įkaitinti vandenį iki 200 laipsnių – anot M.Hughes, tokia temperatūra turėtų sukelti pakankamai garų, kad raketa pakiltų.

M.Hughes taip pat sumokėjo 50 dolerių už raketos nosies kūgį, D.Shusteris sako, kad niekas nežino iš kur šis kūgis atsirado ir kokia buvo jo pirminė paskirtis. Žinoma, plokščiažemininko tai nesustabdė, ir jis pritaikė nosies kūgį savo reketai. Visą M.Hughes misiją finansuoja pažinčių programėlė „hud“.

„Aš vertinų visą žmonių palaikymą, meilę ir džiaugsmą – tokie nesklandumai tikrai nesustabdys mano misijos. Raketa jau praktiškai paruošta kilti“, – sakė M.Hughes.

63-ejų vyrui tai jau ne pirma tokia misija – pirmą kartą savadarbe raketa jis pakilo 2018 metų kovą ir pasiekė 572 metrų aukštį.

Po praėjusių metų skrydžio, M.Hughes apsiėjo praktiškai tik mėlynėmis, tačiau šį kartą jis planuoja pakilti daug aukščiau, todėl neaišku kokių sužeidimų vyras gali patirti.

2018 metais daugybė naujienų svetainių rašė, kad vyras į orą kilo norėdamas savo akimis išvysti Žemės linkį, tačiau 500 metrų yra per mažai. Dabar jis neigia tokius savo tikslus ir sako, kad skrenda tik dėl to, kad yra drąsus.

„Aš tikiu, kad Žemė yra plokščia, bet tai niekaip nesusiję su mano misija. Aš skrendu, nes tiesiog esu drąsus“, – sakė M.Hughes.

Bet panašu, kad vyras rugpjūčio 11 d. šiek tiek persigalvojo ir sakė, kad jo misija yra skirta ne jo drąsos įvertinimui, bet JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

„Šis skrydis demonstruoja mano asmeninį norą įkvėpti visus amerikiečius daryti šią šalį didžią“, – teigė jis pranešime spaudai. Kartu M.Hughes pridėjo ir tai, kad tokiu savo darbu jis tikisi sulaukti pakvietimo į Baltuosius rūmus.

„D.Trumpas yra geriausias visų laikų prezidentas. Aš planuoju skleisti MAGA („Make America Great Again“) žodį su savo raketa“, – sakė M.Hughes.

Daugelis žmonių nesupranta kodėl vyras rizikuoja savo gyvybę, kad pakiltų aukštai į dangų. Gali būti, kad jam tiesiog trūksta dėmesio, o, galbūt, jis nori gauti dar daugiau finansavimo savo kitai misijai, per kurią jis nori pakilti net iki Karmano linijos – 100 km virš Žemės paviršiaus esančios ribos, kuri skiria Žemės atmosferą ir kosminę erdvę.

Parengta pagal „Space“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(16)
(-2)

Komentarai (20)