Kosminis lobis, kuris kiekvieną pasaulio žmogų paverstų milijardieriumi: jei NASA šį asteroidą „pagautų“ ir išgautų vertingas medžiagas – kiekvienas gautų po 93 mlrd. dolerių  (2)

Kosmose skraido daugybė asteroidų – kai kurie iš jų yra pavojingi Žemei, na, o kiti, pasirodo, kiekvieną iš mūsų paverstų milijardieriais. NASA jau pakankamai greitai apsilankys šiame vertingame kosmoso kūne, tačiau agentūros tikslas tikrai ne toks džiuginantis kaip norėtųsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„16 Psyche“ – tai asteroidas, kurio vertė – 700 kvintilijonų dolerių, jei pirmą kartą matote tokią sumą, tai priminsime, kad kvintilijonas turi net 18 nulių. Jei NASA šį asteroidą „pagautų“ ir iš jo išgautų vertingas medžiagas, o gautus pinigus padalintų viso pasaulio žmonėms – kiekvienas gautų po 93 mlrd. dolerių.

Žinoma, nors skaičiai skamba įspūdingai – NASA tikrai neplanuoja nei asteroido gaudyti, nei dalinti pinigų žmonėms. Mokslininkai sako, kad „16 Psyche“ sudėtis yra labai panaši į Žemės, todėl jo tyrinėjimai turėtų suteikti nemažai informacijos apie Žemės branduolio veikimą arba apie tai, kaip susiformavo planetos.

Kalbant apie piniginę vertę, tai keletas bendrovių jau kuria savo asteroidų kasybos infrastruktūras. O tokios kompanijos kaip „EuroSun“ jau žvelgia ir į kosmoso ekonomiką, kurios vertė, kaip ją įvertino Morganas Stanley, jau siekia 360 mlrd., o iki 2040 metų greičiausiai sieks net 2,7 trilijonus.

„Tai, ką darome Žemėje, gali pasirodyti įspūdinga, bet tai, ką darysime kosmose bus apskritai neįtikima. Kada nors tai tikrai turėsime“, – teigia M.Stanley.

„16 Psych“ 1852 metais atrado italų astronomas Annibalas de Gasparis, nuo Žemės asteroidas yra nutolęs per 750 mln. km. NASA planuoja, kad erdvėlaivis „Psyche“ turėtų būti paleistas 2022 metų rugpjūtį, o 2026 metais turėtų nusileisti asteroide.

Šiuo metu apie „16 Psyche“ žinome tiek: 

  • Asteroidas yra pavadintas pagal graikų ir romėnų mitologijos gamtos dvasią nimfą Psichę, kuri buvo meilės, vaisingumo ir geismo dievo Kupidono žmona. 
  • Asteroidas buvo atrastas 1852 metais italų astronomo Anibbalo de Gaspario. Jei iš asteroido gauti pinigai būtų padalinti viso pasaulio žmonės – kiekvienas gautų 93 mlrd. dolerių. 
  • Asteroido skersmuo – apie 226 km.
  • Asteroido paviršiaus plotas – 641 800 kv. km. Įvairūs radarai rodo, kad asteroido forma primena bulvę.
  • Astumas tarp asteroido ir Žemės yra tris kartus didesnis nei tarp Žemės ir Saulės.
  • NASA „Psyche“ misija buvo patvirtinta 2017 metais.

Parengta pagal „Tweak Town“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(39)
(-15)

Komentarai (2)