Nuostabi žinia iškėlė naujų klausimų: fiksuojama pati mažiausia ozono skylė per visą stebėjimo laikotarpį, bet tai nulėmė visai ne žmogaus pastangos – NASA ieško atsakymų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2019-10-23 19:05
Panašu į pelno naudai išnaudotą reiškinį.. tarša didėja, ozonas mažėja. Logika neveikia. Todėl persiorientuota į temperatūros kilimą, kuris taipogi nėra 100 proc. žmogaus kaltės..
Creatium 2019-10-24 09:32
Iš Encyclopedia Britannica:
eXpo 2019-10-24 19:30
Praeis kiek laiko ir mokslininkai pastebes temperaturos kritima, kuri susies su kazkuo bet tikrai ne su zmogaus pastangomis .
qrad 2019-10-24 19:56
Pastaruosius metus labai retai, kada išsiveržė ugnikalniai. Gal tas turi įtakos?
AAA000 2019-10-24 21:04
kad cia nesuprasi normaliai proceso. as kaip supratau ta skyle buvo jau nuo pat stebejimu pradzios. o kas darosi pvz virs Arkties? ten ozono skyles (ar bent isretejimo) ner niekada? ar kur nors virs Grenlandijos ar Himalaju. gal cia naturalus procesas? gal galima isskaiciuot matematiniais modeliais? pagal duomenis panasu atsildzius ir nutirpinus Antarktida isnyks visiskai dar galbut galima butu kaip nors netiesiogiai bent apytikriai ivertint skyles pokycius? pagal kokius daugiamecius ledo meginius pvz. ner tokiu duomenu ar kazko panasaus? cia toks ispudis, kad cia net nera jokia problema - kaip vaizduojama
BishopaZ 2019-10-25 12:18
" Tačiau atrodo, jog šiųmetis ozo skylės mažėjimas yra mažiau susijęs su žmonių pastangomis ir didesnę įtaką padarė neįprastai išaugusi stratosferos temperatūra. Beje, pastarosios tyrėjai negali susieti su pasaulyje vykstančiais klimato pokyčiais. „Tai retas įvykis ir mes vis dar bandome jį suprasti“, - teigia NASA atmosferos reiškinių mokslininkė Susan Strahan. „Jei nebūtų įvykęs šis [stratosferos] atšilimas, greičiausiai matytume daug įprastesnę [savo dydžiu] ozono skylę.“ " Elementarus pavyzdys, kaip kuriama propaganda - nežino kodėl tai įvyko ir ruošiasi dar tik pradėti tirti, bet jau skalambija kad dėl stratosferos atšilimo ir tikrai žmogus čia ne prie ko..... Na suprasčiau jei tokias blevyzgas rašytų kokia nors bobulės paskalų svetainė....