Virte verdantis nematomas gyvenimas: dėl nuotraukos kartą netgi teko bėgti nuo elnio (Video)  ()

Miške virte verda gyvenimas, kuris mums nematomas. Žvalgantis miške nėra lengva pastebėti laukinių gyvūnų, o juos užfiksuoti per fotoaparato objektyvą - ypač sunki užduotis. Tai reikalauja žinių ir kantrybės, o dažnai viską nulemia paprasčiausia sėkmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje apsilankė vienas žinomiausių gamtos fotografų Marius Čepulis. Jis prisiminė jau nuo pat mažų dienų domėjęsis laukine gamta, ją tyrinėjęs ir stengęsis ją geriau suprasti. Vėliau M. Čepulio gyvenime atsirado fotografija, kurios menui įvaldyti prireikė perskaityti daug knygų ir praktikuotis. Fotografas pripažįsta, kad, prieš imant fotoaparatą į rankas, reikia pažinti mišką, žinoti gyvūnų lankymosi vietas ir jų elgesį. Reikia nepamiršti ir gerai užsimaskuoti, o tada laukti, ilgai laukti.

M. Čepulio teigimu, žmonės yra nutolę nuo laukinės gamtos ir mažai ką apie ją supranta. Į gamtą dažniausiai vykstama gerai praleisti laiką su draugais, o ne pasiklausyti paukščių čiulbėjimo ar vėjo ošimo.

Tačiau fotografas pabrėžia, jog vis daugiau žmonių noriai žengia į mišką, kad jį pažintų. Smalsumą skatina ir fotografo užfiksuoti kadrai. M. Čepuliui tenka lankytis mokyklose ir vaikų darželiuose, kur jis pasakoja apie gyvūnus ir savo nuotykius miške. Pavyzdžiui, užsimaskavus slėptuvėje laukti žvėrių ar netgi bėgti nuo elnio.

Pokalbio su M. Čepuliu apie laukinių gyvūnų fotografiją ir meilę gamtai klausykite „Mokslo sriubos“ „Youtube“ paskyroje, „Spotify“ bei „Soundcloud“ platformose:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()