Kodėl elektroninės cigaretės JAV sukėlė daugybę pavojingų plaučių ligų, o ES viskas gerai? Ką reikia žinoti ir ko nedaryti  (10)

Anglijos Sveikatos ir socialinės rūpybos departamento vykdomoji įstaiga „Public Health England“ išplatino pranešimą, aiškinantį, kodėl amerikiečius krečiančios, su elektroninėmis cigaretėmis siejamos plaučių ligos negalėtų pasikartoti Anglijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 22 dienos duomenimis, JAV buvo užfiksuoti 1604 su elektroninių cigarečių garinimu siejami susirgimai, iš kurių 34 baigėsi mirtimis. Labiausiai nuo minėtų plaučių ligų kenčia vyrai (70 proc.), kurių vidutinis amžius – 24 metai.  JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro atstovė Dr. Dana Meaney-Delman teigė, kad elektroninių cigarečių poveikį tirianti komanda kol kas išsiaiškino tik vieną panašumą tarp sergančių – dauguma jų garino skysčius su kanapių aliejais (THC). 

Anglijos Sveikatos ir socialinės rūpybos departamento vykdomoji įstaiga „Public Health England“ pranešime pabrėžė, kad pagrindinės iki šiol žinomos plaučių ligų, siejamų su elektroninėmis cigaretėmis, priežastys – vitamino E acetatai ir kanapių aliejų turintys e-skysčiai. Tokio tipo skysčiai tiek Anglijoje, tiek Europos Sąjungoje yra uždrausti. 

Pranešime taip pat pabrėžiama, kad Europos Sąjungoje iki šiol nebuvo užfiksuota nė vieno plaučių ligų, nuo kurių kenčia amerikiečiai, atvejo. Įstaiga taip pat pakartojo, kad, turimais duomenimis, legalios elektroninės cigaretės – iki 95 proc. mažiau kenksmingos nei įprastinės.

Nepaisant to, pranešime įspėjama negarinti namuose pasigamintų ar nelegaliai įsigytų skysčių bei jų priedų, nes jų sudėtis galimai – itin kenksminga sveikatai ir nėra leidžiama nei Europos Sąjungoje, nei Anglijoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai (10)