SpaceX paleidus 60 Starlink palydovų, mokslininkai regi tame grėsmę „pačiai astronomijai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

radioaktyvas 2019-11-17 21:05
Teks to paties space x dėka į kosmosą kelti monoklius susiklijuojančius gabalais ir siūsti kur toliau nuo žemės, o interneto rišys pravers perduodant info į žemę. o kosmose trūba galės būti ir ilgesnė nei žemėje.
HardAxe 2019-11-18 10:11
į to pačio starlink šikną galėtų įdėt teleskopą. 30`000 vidutinės kainos teleskopų kosmose turėtų pagerinti galimybęs išvengti asteroidų...
iPienius 2019-11-18 14:37
realiai, jei kada nors prasides rimta zmoniu veikla kosmose, tai bus ne tik palydovai, bet ir kosmines stotys ir dar visi kiti zmogaus sukurti dalykai, kurie bus matomi danguje ir tikrai trugdys astronomams. starlink tai cia tik pradzia.
AAA000 2019-11-18 19:41
ka tu cia svaigsti. labiausiai astronomijai trukdo atmosfera ir zemes sukimasis. su kosmine veikla astronomija atsigaus, o ne suzlugs. dabar realiai astronomai turi statyt kazkokias gigantiskas nesamones, jungt jas i masyvus, o stebejimu kokybes lygis beveik visiskai nebekyla. plius reikia daug laukt, kad norima krypti stebet. planuot kazkokius nesamoningus grafikus. ta pati stebejimo lygi gali isgaut su keliu mobilku kameru masyvu kosmose. ir gali pakabint nedideli bliudeli, kad butu istisai seselyje. ir beveik visiskai neribot savo stebejimo krypties. kiekviena mokslininku grupe gales turet vos ne asmeninius teleskopus. kai atpigs iskelimas. dabar jie turetu susitelkt butent i kosminiu teleskopu konstravima ir finansu konsolidacija iskelimui, rysio kanalams, aprupinimui veiklos testinumui ir remontui kosmose. va tokias kryptis turetu vystyt astronomu bendruomene. vietoj to cia knisa prota. mazint reiktu valdiska finansavima sitiems knisejams. nes lesas svaisto.