Lietuviai užkariavo tarptautinį biotechnologijų konkursą: kaip laimėjo aukso medalį ir daugybę nominacijų (Video)  ()

Tarptautinis biotechnologijų konkursas „iGEM“ sutraukia daugybę komandų iš viso pasaulio. Kiekvienas konkursinis projektas turi spręsti tam tikrą aktualią problemą ir būti paremtas darbu su gyvomis ląstelėmis. Tačiau vien to ne visada pakanka patraukti smalsuolių ir vertintojų dėmesį. Visgi, lietuviai iš šio konkurso kiekvienais metais grįžta su puikiais įvertinimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje apsilankęs „iGEM Vilnius 2019“ komandos vadovas Valentas Brasas pabrėžė, kad aukšti pasiekimai yra ilgo ir sunkaus darbo rezultatas. Konkursui, kuris vyko lapkričio mėnesio pradžioje, komanda pradėjo ruoštis dar ankstyvą pavasarį, vėliau praleido ilgus vasaros atostogų vakarus laboratorijoje.

Anot biotechnologijų studento, iki konkurso likus kelioms savaitėms komanda vis dar neturėjo apčiuopiamų rezultatų, bet tikėjimas idėja ir atkaklumas vėliau Lietuvai padovanojo aukso medalį ir ne vieną reikšmingą nominaciją: TOP-5 geriausios fundamentinės mokslo pažangos kategorijoje, TOP-5 geriausios prezentacijos kategorijoje, TOP-6 geriausios naujos sudėtinės biologinės dalies kategorijoje ir TOP-6 geriausio Wiki puslapio kategorijoje.

V. Brasas paminėjo, kad sėkmę lėmė Vilniaus universiteto ir Gyvybės mokslų centro suteikta laisvė įgyvendinti studentų sukurtą idėją, naudotis laboratorijos resursais ir galimybė pasikonsultuoti su biotechnologijų srities ekspertais.

Pokalbio su V. Brasu apie lietuvių sėkmę “iGEM 2019“ biotechnologijų konkurse klausykite „Mokslo sriubos“ „Youtube“ paskyroje, „Spotify“ bei „Soundcloud“ platformose:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()