Lietuvos įsigytas gama peilis jau daro stebuklus: „Joks kitas prietaisas negarantuoja tokio tikslumo operacijos metu, nėra kito aparato, kuris galėtų be pjūvio gydyti epilepsiją ir Parkinsono ligą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-12-16 22:52
puikus dalykelis. 5-12k€ suma cia kazkur metines pajamos statistinio Lietuvos piliecio. jei po operacijos pacientas metus pragyvena - tai cia tikrai logiskas pirkinys. skeptikai siuo atveju tikri idiotai net ir buhalteriniam lygmeny. tokias sumas lietuviai buna vien i pagrazintus dantis sukisa... o cia isgelbeja gyvybes. nepalyginsi net naudos. as manau ne tik galva tokiu principu galima operuot. galima plest ir klientu rata, o visokius mesinetojus i pensija siust.
HardAxe 2019-12-17 11:32
na už jo kainą išeina apie 1000 operacijų. Įdomu kokios metinės personalo bei aparato išlaikymo išlaidos.
apvalus 2019-12-17 12:08
Net jeigu toks pirkinys ir finansiskai neatsipirktu, geriau jau nusipirkt toki iranki, kuris leidzia gydyti, gydytojams mokytis ir neatsilikti nuo naujoviu, negu didinti pasalpas darbingiems zmonems, dalinti vaiko pinigus ar kitaip "pravalgyti" biudzeta.
AAA000 2019-12-17 15:30
nevaryk ant pasalpu. ta sistema nera bloga pensijos, nedarbo draudimai , vaiko pinigai irgi yra pasalpos. visos valdiskos algos irgi yra pasalpos. realiai uzsidirba tik komercinis sektorius. as manau iki 50% biudzeto visada galima isdalint pasalpoms - nes iki 50% dar neskatina tinginystes ir degradavimo. tas atsirana kai per daug isdalinama ar per dideles valdininkeliu algos. tame tarpe ir korupcija. tai kaip tik skatina taupu gyvenimo buda - adekvati pasalpu sistema. paremta buhalteriskai. dirbt nera butina verst. tie kur mano kad yra butina dirbt - jei tu darbingas - yra vergai su praplautom smegenim. jei tu darbingas - bet dirbt ir moket mokesciu nenori - tu tik neprivalai vartot daugiau uz visuomenes kazkoki lygi. siuo atveju turetu nusprest pati visuomene. kiek tas lygis turetu but. jis tik negali virsyt 50% surenkamo vidurkio - jei norima neskatint, ka tu pakomentavai. bet galima ir 100% isdalint - cia butu jau komunizmas visiems pol ygiai bet va kazkokia dali reiktu skirt butent finansavimui pazangos. ir dali pasalpu biudzeto galima butu "dalint" butent paslaugomis. tame tarpe ir gydymo lygiu. zmogus turi turet galimybe rinktis. arba jis ima visa pasalpa ir pvz prageria - bet negauna medicininio aptarnavimo. arba ima mazesne ir gauna bazini lygi. arba ima labai maza pasalpa - bet gydosi auksciausiu lygiu. va taip turetu but organizuota teisingoje visuomeneje. o tie kur saziningai dirba - tiesiog gauna automatiskai auksciausia medicinini lygi nemokamai + uzdirbtas pajamas nuo pastangu. sistema neturi but priverstine ar privaloma. na gal tik kokie nors racionalus baziniai lygiai parinkti. pvz minimum edesio, minimum stogo, minimum medicinos ir minimum pajamu sutelpant iki 50% bvp vidurkio darbingam pilieciui. visa kita turi turet sprest pats pilietis - jei jis pilnametis. o darbingam - tik tiesiog mazesne norma, nei vaikui ar pencininkui
HardAxe 2019-12-17 16:27
niekas čia nieko nebandys. Išmoks naudotis ir naudos pagal instrukciją kaip beždžionės. Eksperimentus atlikinės gamintojai, mes būsim tik brangūs juos išlaikantys pirkėjai. Kitaip sakant kariuomenei tikrai reikia šauktų, bet tik lietuvoj perkam auksinius. Aš ne prieš pažangą, bet prieš lietuvišką viešųjų pirkimų verslą. Yra mūsuose gydytoju, kurie dirbdami viršvalandžius gelbsti gyvybęs (pvz kardiochirurgai), tai gal geriau labiau finansuoti tas sritis su įdirbiu, o šitas paslaugas outsourcinti? Nes šitas peilis skamba taip, kad su juo turėtų dirbti pamainomis 3-4 medikų komandos, o ne esant reikalui bus panaudotas geresnei operacijai.
AAA000 2019-12-17 17:01
----------- tu ne toj vietoj giliniesi. paskutine mintis tik teisinga. nupirko - o va dabar ir rodykit rezultata dirbkit praktikoje ir rodykit kokybe ir kvalifikacija. kovokit del klientu. tame tarpe ir kainomis. jei dirbs atsakingai - turi isgaut gera savikaina. palyginus su analogiskom situacijom. va cia turetu ziuret antimonopolines tarnybos. koks bus rezultatas. as manau kad nepasisiks cia musiskiai. nu bet cia pasimatys bent poros metu laikotarpyje tik. ----- kas liecia rinkos monopolius - isvis nusisnekejai. pvz yra zemes palydovas - Menulis. ziurint kaip tu - cia yra planetos palydovu monopolis. jei buhalterijos specialistai sako, kad kiti alternatyvus Menuliai butu pigiau - pirma reikia ta irodyt. nes yra galbut pigesniu Menuliu - nu kazkur prie Jupiterio. ar ten Oorto debesy teoriskai turetu but, bet dar nerasti tai rasykim konkurso salygas ir jiems ane? jei technologija nauja - jokios rinkos realiai nebuna. ir jei taikai antimonopolinius buhaterinius metodus - tai faktiskai tik seri kazkokius parazitus. kur tipo "kontroliuoja" - o realiai tik trukdo. va sildyme tegu taiko antimonopolija - kodel neleidzia atsijungt gyventojams? kur ziuri suknista ziniasklaida - juk puse Lietuvos gyventoju kasdien apknisineja ir milijardines metines sumas isplauna. su elektra irgi. kodel neleidzia vartotojams pridavinet elektra uz pinigus? kur ziuri antimonopolines tarnybes? o cia ne tas atvejis - ant kiekvieno kampo negamina pazangiausios technikos. prie ko cia auksiniai saukstai? jei lygint su kariuomene - cia mazdaug situacija butu jei Lietuva pirktu kokia nors vienetine atomine bomba,. pvz pagal partini uzsakyma kokiu konservu ir tu mazdaug reikalauji - kad ir koks nors Iranas su Siaures Koreja turetu dalyvaut... nes irgi kaip ir ten kazka atominio gamina... pigiaui vadinas konkurse gali dalyvaut buhalteriskai... -------- del technologiju - jei nebusim pirkejai - i mus neziures rimtai pazangos gamintojai. mes prisidedam pirkdami pazangiausias technologijas. o gydydami pas save - dar ir dalines salygas gamintojams diktuojam - nes jau esam mokus klientas. komandiruot yra nesamone, jei jau pakanka vietiniu pacientu. nu nebent tu esi is tu, kur nori pasivazinet po pasauli ir paest ten visokiu pietu uz musu mokesciu moketoju saskaita. kaip kai kurie parazitai megsta
HardAxe 2019-12-17 17:10
na mūsuose tie žmonės, kurie realiai operuoja pacientus dažniausiai labai retai turi galimybę rinktis ką pirkti... Jie gauna tai, ką pasirenka valdžia. Taip ir apie šitą pirkinį kalbėjo valdžia. Buvo techniniai reikalavimai, buvo kainos, buvo tiekėjai... Bet aš niekur nemačiau poreikių analizės iš medikų pusės. Jokių duomenų kuri įranga kiek kartų jiem realiai būtų reikalinga ir kiek kartų būtų pakeičiama, bet geresnė.
AAA000 2019-12-17 17:21
skamba biurokratiskai. medikai turetu kalbet apie gydymo kokybes gerinima. o cia tik irankis. kaip kastuvas. jei Lietuva negamina kastuvu - is kur tu ekspertu gausi kastuvu kokybei ivertint? cia vel svaistymas butu - samdyt ekspertus. tiesiog perki ir dirbi. ir ziuri ar klientai patenkinti. ar patogiau. vertini nauda. jei rezultato ner - tada nebepirksi ar paziuresi issamiau. bus jau ka palygint. praktini idirbi su kitu mediku uzsienyje praktiniu idirbiu. pirmakart nesvarbu tokie niuansai. ir cia ne mediku kompetencija aplamai. jie to aparato negamina. praktikos irgi neturi. ka jie gali pasakyt? tik gandus platintu ir tiek. va padirbs, atsiras idirbis - pavazines i komandiruotes stazuotis - va tada jau galimes paklaust. ir velesni aparata jau atsiklaust. nes jau bus tie - kur tures kompetencija. dabar tebutina nebent siokia tokia orientacine kainu analize ir gamintojo patikimumas. ir tiesiogines derybos. kaip suprantu is spaudos, tas ir buvo daugmaz padaryta. ------- man atrodo tu neskiri kada vienetinis pirkinys yra blogai, o kada gerai. duosiu pavyzdziu. pvz krematoriumas yra blogai. bandymas statyt ae buvo ypac blogai. elekros paskirstymo tinklu pardavimas privatininkui aplamai afera auksciausio lygio. gugenhaimas butu labai blogai. o vat terminalas - labai gerai. nacionalinis stadionas butu labai gerai. nacionalinis aerouostas kur nors tarp Vilniaus ir Kauno butu labai gerai. Lietuvos automagistraliu suziedinimas, elektros tinklu suziedinimas, butu labai gerai. net metro Vilniuje butu kazkur labiau gerai nei blogai. gal pasidarytu is didkaimio miestu vienakart nezinau kodel neskiri - del ko gerai ar blogai cia turetu but savaiminis suvokimas kiekvienam.