Pasirodo, Marso atmosfera persotinta vandeniu - kaip tai gali būti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-01-15 15:20
siaip pamastymui, jeigu Zemes vanduo buvo "sunestas" ledo kometu/asteroidu, tai Marsas ir Venera turejo gaut panasius kiekius vandens. Tad, yra tam tikros priezastys del ko Marse ir Veneroje teraformingo neymanoma padaryt,nes kaip zinom, sios planetos "nesugeba" palaikyt gyvybei tinkamu salygu, tad, tol kol tiksliai nezinosim tu priezasciu, nera tikslo apskritai siusti zmones ir kurt kolonijas, nes islaidos astronomines o naudos...jokios finansines naudos.
amas 2020-01-15 15:51
Aš tai spėju, kad financinė nauda bent kažkokia yra numatoma, kad tiek pasinešusių į tą kostmosą. Ar čia ta azija kažkaip ant tyrinėjimų pakrypo. Nes ir anie bando.
AAA000 2020-01-15 16:12
Venera praranda del karscio, o Marsas del mases trukumo. Marsas kaip suprantu visumoje praranda leciau, nes salciau tiesiog. jei pribombint Marsa ledo asteroidais - vandens manau butu ten sociai ir ilgam. bet problema kitame - virimo taskas bus tik keli laipsniai silumos... vistiek salygos bus sudinos... be skafandru nepabusi lauke. blogiau nei Everesto virsuneje... Venera bet kokiu atveju panasu kad vertingesne teraforminimui. ten deguonis bent jau yra ir gravitacija. truksta tik vandenilio. reikia sugalvot kaip nusodint angli ir vandenilio prigabent. kurio siaip yra pilna kosmose. Marse truksta triju komponentu iskart... o pakankama gravitacija panasu kad svarbiausias komponentas... tektu sugabent kaip minimum visa asteroidu juosta. Plutona ir mazesnius menulius kazkaip atplest nuo Jupiterio su Uranu, ir speju nepakaktu dar vistiek iki komforto...tas Marsas pervertina zmones svarba - naudingumu siekia beveik kaip ir issilaipint kokiam asteroide... nu mazas jis. vos ne Menulis...