Ką daryti, jei įkvepiant skauda nugarą? Atsakymas vienintelis  (1)

Jeigu skauda nugarą įkvepiant, turėtumėte nedelsiant kreiptis pagalbos į medikus. Dažniausiai tokių skausmų priežastis būna plaučių uždegimas arba tarpšonkaulinio nervo neuralgija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai skauda „kvėpavimą“

Kai žmogus įkvėpdamas jaučia nugaros skausmus, nesąmoningai pereina prie negilaus, paviršutiniško kvėpavimo. Tada jam būna lengviau pakelti skausmus. Labiausiai jie sustiprėja kosint arba čiaudint.

Tokie skausmai gali būti lydimasis infekcijos ar peršalimo reiškinys, tačiau tai gali būti ir įspėjamasis prasidedančios rimtos ligos signalas. Todėl negalima į juos numoti ranka, reikia kuo skubiau pasikonsultuoti su gydytoju.

Ką daro gydytojas?

Medikas pirmiausia nustato, kas sukėlė nugaros skausmus: plaučių liga ar šonkaulių uždegimas. Jis patikrina šonkaulių ir krūtinės ląstos srities stuburo dalį, kuri gali būti užblokuota. Pastaruoju atveju gydymą perima stuburo specialistas. Labai svarbu, kad šeimos gydytojas prieš tai įsitikintų, jog nėra kitų organinių priežasčių, kurios sukeltų nugaros skausmus kvėpuojant, rašo portalas „T-Online“.

Lengvai išgydomi nugaros skausmai, kurių priežastis būna tik raumenų įtampa. Kai nugaros skausmai kvėpuojant kyla po kritimo ar traumos, gali paaiškėti, kad juos sukėlė sutrenkimai arba lūžęs šonkaulis.

Bet kuriuo atveju teisingą diagnozę gali nustatyti tik specialistas, todėl kreipkitės į gydytojus, kad nepakenktumėte sau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(13)
(17)
(-4)

Komentarai (1)