Kiek katastrofiškas Kinijos koronavirusas ir kaip sparčiai jis plinta po pasaulį? Savo išvadas skelbia Pasaulio Sveikatos Organizacija  ()

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį nurodė, kad mirtinai pavojingo naujo koronaviruso protrūkis, kilęs Kinijoje ir jau apėmęs du tuzinus šalių, dar nėra pandemija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-02-05 Kiek katastrofiškas Kinijos koronavirusas ir kaip sparčiai jis plinta po pasaulį? Savo išvadas skelbia Pasaulio Sveikatos Organizacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu pandemijos nėra“, – žurnalistams Ženevoje sakė PSO Pasaulio pasirengimo infekcijų rizikai padalinio vadovė Sylvie Briand.

„Išgyvename epidemijos su daugeliu židinių fazę“, – nurodė ji.

Nuo gruodį pasirodžiusio naujojo koronaviruso jau mirė daugiau kaip 425 žmonės. Užsikrėtimo atvejų Kinijoje yra 20 tūkst. ir beveik visi jie užregistruoti centrinėje Hubėjaus provincijoje – protrūkio epicentre.

Pasak S. Briand, nors Hubėjuje virusas sparčiai plinta, atvejai už šios provincijos ribų yra daugiausia „pasklidimo atvejai“ su pavieniais ligos perdavimo židiniais.

Tuo metu pareigūnai Kinijoje ėmėsi griežtų priemonių virusui stabdyti. Kitos paveiktos šalys taip pat ėmėsi žingsnių, kad išvengtų viruso plitimo.

„Viliamės, kad remdamiesi šiomis priemonėmis Hubėjuje ir kitose vietose, į kurias [virusas] pasklido, galėsime sustabdyti ligos pernešimą ir atsikratyti šio viruso“, – sakė S. Briand.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()