Kinijoje dronais nufilmuoti vaizdo klipai kaip virusas plinta internete: štai kaip policija pradėjo auklėti gyventojus ir kovoti su koronaviruso plitimu (Video)  ()

Kinijos valdžia kovai su koronavirusu nusprendė naudoti dronus ir garsiakalbius. Šios priemonės įspėja šalies gyventojus, kurie nesilaiko nustatytų higienos taisyklių ir nesiima reikiamų atsargumo priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valstybinės žiniasklaidos išplatintuose vaizdo klipuose matosi konfrontacija tarp gatve einančių žmonių ir nepilotuojamų orlaivių, kuriuose įrengti garsiakalbiai, leidžiantys pareigūnams bendrauti su gyventojais.

Viename vaizdo klipe matyti, kaip dronas atskrenda prie pagyvenusios moters ir kreipiasi į ją.

„Taip, teta, šis dronas šneka su jumis, – kalbama per garsiakalbį. – Jūs neturėtumėte vaikščioti gatvėmis be veido kaukės. Geriau eikite namo. Ir nepamirškite nusiplauti rankas.“

Tuo tarpu Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ ėmė plisti vaizdo klipas, kuriame dronas išvaiko grupę žmonių, susirinkusių lauke pažaisti populiarų stalo žaidimą madžongą.

„Epidemijos metu žaisti madžongą lauke yra draudžiama. Jūs buvote pastebėti. Nustokite žaisti ir kuo greičiau keliaukite iš čia,“ – per drono garsiakalbį nuskambėjo nurodymai. Po to bepilotė skraidyklė kreipiasi į sutrikusį berniuką, žvelgiantį į droną, ir liepia jam nustoti žiopsoti ir paraginti tėvą greičiau eiti namo. „Weibo“ vartotojai liko sužavėti šiais vaizdo klipais, kurie kaip virusas plinta internete.

„Nuostabu! Technologijos išties gerina gyvenimo kokybę,“ – rašė vienas jų.

Kinijos vyriausybė prašo žmonių likti namuose ir vengti didelių susibūrimų. Parduotuvės, kavinės ir kino teatrai kai kuriuose gyvenvietėse taip pat buvo uždaryti. Daugiau nei tuzinas miestų Hubėjaus provincijoje iki šiol yra uždaryti karantinui.

Parengta pagal ABC inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()