Kodėl moteriški drabužiai turi tokias apgailėtinai mažas kišenes?  ()

Kas yra jūsų kelnių kišenėje? Jei esate vyras - raktai, kišeninis peilis ir piniginė. Kitoje kišenėje - didelis išmanusis telefonas. Jei esate moteris - viena popierinė nosinaitė. Ir taip yra ne dėl to, kad moterys neturėtų daiktų - tiesiog jų kišenės yra juokingai mažos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, gali būti, kad nemaža dalis vyrų net nežino, kad moteris kamuoja ši problema. Didelė dalis jų drabužių apskritai neturi kišenių, o kiti - tik labai mažas. O gal tai net nėra problema? Kodėl taip yra? Pasirodo, egzistuoja visa eilė priežasčių.

1. Gražiausios gražiausių žmonių formos

Mada yra skausmingas dalykas. Moterys mano, kad gražiai prigludę rūbai paryškina jų privalumus ir padeda joms atrodyti puikiai. Kišenės - tai papildomi medžiagos sluoksniai, kurie tas linijas gadina. Vyrams tai nėra taip svarbu - jų kelnės taip stipriai nepriglunda, o jei priglunda - atrodo prastai. Ir mados, ir anatomijos klausimas.

2. Per daug daiktų varganoms kišenėms

Jei kišenės būtų būtinos, tai nepraktiška mada nueitų į antrą planą. Tačiau moterys ir taip turi per daug daiktų - lūpdažiai, užrašų knygelės, plaukų šepečiai ir taip toliau. Visa moters kasdienybė į kišenes vis tiek nesutilptų. Tai kodėl džinsams nesuteikus gražesnės formos, jei moteris vis tiek su savimi nešiosis rankinę?

3. Pinigai

Pinigams reikalingos kišenės? Ne, pinigams reikia, kad jų nebūtų. Mada yra labai progresyvi, bet mados verslas yra labai konservatyvus. Taigi, pokyčiai vyksta labai lėtai. Juk tos pačios kompanijos, kurios pardavinėja džinsus, pardavinėja ir rankines bei krepšius. 

Kova už kišenes vyksta jau seniai

Kadaise ir vyrai, ir moterys savo daiktus nešiojosi mažuose medžiaginiuose maišeliuose, kuriuos buvo galima prisirišti prie diržo ar pasikabinti ant kaklo. Tačiau maždaug prieš 400 metų kišenės buvo vis dažniau inkorporuojamos į vyrišką aprangą. Moterys iš pradžių nešiojosi įvairias pririšamas kišenes, vėliau - rankines. Ir taip iki šių dienų. 1891 metais buvo įkurta Racionalios aprangos draugija, kuri skatino moteris pamiršti korsetus ir rengtis patogiai bei praktiškai. Prireikė daugiau net trijų dešimtmečių ir moterys ėmė dėvėti kelnes (ir gavo kišenes). Pirmieji moteriški džinsai, pasirodę aštuntajame dešimtmetyje, turėjo įprasto dydžio kišenes, tačiau su laiku jos traukėsi. Dabar aptemptos moteriškos kelnės dažnai turi netikras kišenes.

Išmanieji telefonai verčia dizainerius pamąstyti apie kišenių sugrąžinimą. 2014 metais, kai pasaulį išvydo „iPhone 6 Plus“ technologijų naujienų portalas „Mashable“ pasikalbėjo su kai kuriais drabužių gamintojais ir ne vienas iš jų pažadėjo pagalvoti apie didesnes kišenes moteriškuose drabužiuose.

Dabar „Samsung“ pristatė perlenkiamą telefoną „Galaxy Z Flip“. Ir jei peržiūrėtumėte marketingo medžiagą, greitai pastebėtumėte, kad daugelyje nuotraukų matomos moterys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(15)
(-5)

Komentarai ()