„Mums tai leido sutaupyti daugiau nei 8000$“ - prieš 4 metus įsirengė „Tesla Powerwall“ ir dabar sąskaitos už elektrą tokios, kad galima tik pavydėti  (17)

Nickas Pfitzneris ir jo šeima prieš ketverius metus įsirengė „Tesla Powerwall“ energijos kaupimo sistemą ir tvirtina, kad per šį laiką jį leido gerokai sumažinti sąskaitas už elektros energiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nickas su šeima gyvena savo namuose Sidnėjaus priemiestyje, Australijoje. Ir prieš ketverius metus jie nusprendė įsirengti „Tesla Powerwall“ energijos kaupimo sistemą.

Šiuos darbus atliko didžiausias Australijos saulės elementų ir baterijų montuotojas „Natural Solar“.

Kompanija praėjus ketveriems metams pasiteiravo Nicko šeimos: ką jie gali pasakyti apie šią sistemą ir ar yra ja patenkinti?

Tvirtinama, kad per šiuos ketverius metus Nicko šeimai „Tesla Powewall“ sistema padėjo sutaupyti 8463 Australijos dolerius (5 000 eurų) ir kasmet sutaupymas siekia vidutiniškai po 2115 dolerius arba 1250 eurus.

Kai kuriomis dienomis sąskaitos už energiją siekia vos 46 centus (0,27 euro centus), nors namuose ir yra naudojami kondicionieriai, televizoriai ir kiti įprasti prietaisai.

„Natural Solar“ generalinis direktorius ir kompanijos įkūrėjas Chrisas Williamsas teigia:

„Daugeliui šeimų tokie rezultatai gali pasirodyti esantys netgi per daug geri, jog būtų tiesa. Nickas buvo vienas pirmųjų žmonių visame pasaulyje, įsirengusių Tesla Powerwall, ir nuo tada prasidėjo šių energijos kaupimo sistemų bumas.

Tokie rezultatai po ketverių metų Powerwall naudojimo įrodo, jog ši technologija iš tikrųjų pasiteisina ir tikėtina, kad ji toliau augs, nes poreikis pasaulyje yra didžiulis.

Per visus ketverius metus Nicko šeima už viso namo aprūpinimą energija sumokėjo vos 677,34 dolerius (401 eurą) ir kai energijos kaina per metus šalyje vidutiniškai augo po 10-15 proc., tokia Powerwall sistema įgauna dar daugiau pranašumų.

Mes matome, kad dauguma mūsų klientų, kurie savo namuose įsirengia saulės ir energijos kaupimo sistemas, gali sumažinti savo sąskaitas už elektrą iki 90 proc., ir tokia sistema atsiperka per 7 metus.“

„Natural Solar“ tvirtina, kad nuo 2015-ųjų, kai Australijoje buvo paleista pirmoji „Tesla Powerwall“ - jie sulaukė daugiau nei 425 000 vartotojų užklausų ir jau įrengė šias energijos kaupimo sistemas „tūkstančiuose namų“.

Reikia pripažinti, įspūdingi rezultatai. Ir čia kalbama apie pirmos kartos „Tesla Powerwall“. Nuo to laiko „Tesla“ išleido „Powerwall 2“ - kuri sukaupia dvigubai daugiau energijos ir yra dar pigesnė, kas reiškia, kad investicijos atsipirks dar greičiau.

Žinoma, būkime realistai. Tokių įspūdingų rezultatų pavyktų pasiekti tikrai ne visose rinkoje. „Tesla Powerwall“ yra puiki technologija, tačiau finansiškai ją prasminga naudoti tik tose rinkose, kur elektros energija yra labai brangi bei susiduriama su energijos tiekimo nepastovumais. Kaip kad yra Australijoje.

Tačiau ir kitose rinkose „Powerwall“ gali būti finansiškai naudingas produktas, jei yra naudojamas, kaip energijos kaupimo sistema drauge su saulės elementais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(40)
(9)
(31)

Komentarai (17)