Skamba baisiai, bet tai faktas — turbūt nerasite šokolado be tarakono kūno dalių: kaip jos ten atsiranda ir kiek jų leidžiama 100-te gramų šokolado  (1)

Dauguma žmonių, kurie yra alergiški šokoladui, nepatiria jokios alerginės reakcijos kakavai ar kitoms sudedamosioms šokolado dalims. Iš tiesų alergiją gali sukelti sumaltos tarakonų dalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „ABC News“, vidutinėje šokolado plytelėje yra 8 vabzdžių kūno dalys. Jeigu 100 gramų šokolado yra mažiau nei 60 vabzdžių kūno dalių, pagal JAV Nacionalinę maisto ir vaistų administraciją tokį šokoladą vartoti saugu.

Alergologai sako, kad beveik visame maiste yra natūralių teršalų. Tarakonų dalių yra ne tik šokolade, bet ir riešutų svieste, makaronuose, vaisiuose, sūryje, spragėsiuose ir kviečiuose. Šios tarakonų dalys gali pakenkti sergantiems astma, jos taip pat gali sukelti migreną, mėšlungį, niežus ir dilgelinę žmonėms, kurie visam tam yra alergiški.

Pirmoji tarakonų sukelta alergija buvo užfiksuota 1943 metais, o odos tyrimai dėl tarakonų pradėti vykdyti 1959 metais. Alergija tarakonams gydoma suleidžiant vaistų, kuriuose yra tarakonų dalių pėdsakų.

Alergologas Mortonas Teichas iš „Mount Sinai“ medicinos mokyklos sako, kad užterštumas tarakonais bei išmatomis yra neišvengiamas, kadangi visa tai nutinka kakavos pupelių šaltiniuose – fermose, kur jos ir auginamos. Norint užkirsti kelią tarakonams ten patekti ir užteršti kakavos pupeles, reikėtų naudoti dar daugiau pesticidų – o tai, anot M.Teicho, yra žymiai blogiau nei suvartoti kelias vabzdžių dalis.

Jis dar kartą pabrėžia, kad išvengti vabzdžių dalių maiste yra neįmanoma – nebent reikėtų visiškai nustoti valgyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(9)
(32)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: